Antena Meniu Search
x

Video Primul transplant renal efectuat cu succes la Iaşi. O mamă i-a dat şansa la o viață normală fiicei sale

Primul transplant renal din acest an a avut loc la Iaşi şi a fost un succes. O mamă i-a dat şansa la o viață normală fiicei sale în vârstă de 32 de ani, căreia i-a donat un rinichi.

de Redactia Observator

la 21.01.2021, 18:22

Vezi și
  • Femeia a aflat în urmă cu 3 luni că are nevoie de un transplant.
  • Toate rudele s-au oferit să facă analize pentru a vedea dacă sunt compatibile.

Atât tânăra mămică, de 32 de ani, cât şi mama sa, în vârstă de 56 de ani se simt bine, sunt în continuare internate la Terapie Intensivă, însă medicii spun că până acum nu au apărut probleme în urma intervenţiilor chirurgicale.

Mama nu a stat o clipă pe gânduri şi s-a oferit să-i doneze fiicei un rinichi

Femeia a aflat în urmă cu 3 luni că în urma unor probleme de sănătate ar putea face dializă de 3 ori pe săptămână şi atunci toate rudele s-au oferit să facă analize medicale pentru a vedea dacă îi pot dona acesteia un rinichi.

În urma analizelor a rezultat faptul că mama sa are compatibilitatea cea mai mare şi nu a stat pe gânduri deloc.

Aceasta s-a oferit pentru a-i dărui un rinichi şi şansa la o viaţă normală. Femeia are acasă la rândul ei un copil de 5 ani şi se bucură că nu va trebui să facă practic naveta de la Galaţi până aici pentru a face dializă şi că va putea avea o şansă la viaţă.

Este prima intervenţie de transplant renal de aici de la Iaşi din acest an, după ce anul trecut s-a înregistrat un număr record de astfel de intervenţii de când se face această intervenţie la Iaşi, 40 de astfel de operaţii au fost efectuate cu succes. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Primul transplant renal efectuat cu succes la Iaşi. O mamă i-a dat şansa la o viață normală fiicei sale