Antena Meniu Search
x

Proiecție UE: Majoritatea populației va fi imunizată până la sfârșitul lunii iunie. Ce țări riscă să rămână în urmă

Majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene vor avea suficiente doze de vaccin Covid pentru a imuniza majoritatea populațiilor până la sfârșitul lunii iunie, mult mai devreme decât obiectivul fixat de blocul comunitar, potrivit unui document intern consultat de Bloomberg.

de Redactia Observator

la 06.04.2021, 14:08

Proiecție UE: Majoritatea populației va fi imunizată până la sfârșitul lunii iunie. Ce țări riscă să rămână în urmă
- Getty Images

Germania, Franța, Italia, Spania și Olanda vor fi în măsură să imunizeze mai mult de 55% din populația lor totală, potrivit proiecțiilor din document. UE și-a planificat să imunizeze 70% dintre adulți până la sfârșitul verii, ceea ce - în funcție de datele demografice ale fiecărui stat membru - corespunde cu aproximativ 55-60% din populația totală, relatează Bloomberg.

Proiecțiile Comisiei Europene oferă o oarecare speranță că efortul de vaccinare se va îmbunătăți după un început dezastruos dominat de întârzieri, mesaje mixte și lupte politice, scrie sursa citată. Comisia se așteaptă ca livrările de vaccin să crească la aproximativ 360 de milioane de doze în acest trimestru, de la puțin peste 100 de milioane în primele trei luni ale anului.

Țările din Estul Europei vor rămâne în urmă, potrivit documentului

Documentul, datat 1 aprilie, detaliază numărul exact de doze care vor fi disponibile fiecărui guvern până la sfârșitul lunii iunie. În timp ce imaginea de ansamblu este una pozitivă, se preconizează că unele state membre, inclusiv Croația, Bulgaria, Slovacia, Cehia și Austria vor rămâne în urmă. Alții, precum Danemarca și Malta, vor atinge pragul de imunitate mult mai devreme.

Pe acelaşi subiect

Săptămâna trecută s-a încheiat un acord pentru redistribuirea unei părți dintr-un lot de vaccinuri către țările unde sunt probleme cu aprovizionarea cu ser. Comisarul UE, Thierry Breton, care conduce eforturile pentru a crește producția de vaccin, a declarat că blocul comunitar va avea capacitatea de a livra suficiente doze pentru a atinge imunitatea colectivă până pe 14 iulie (dacă dozele sunt și folosite). Data este simbolică și coincide cu Ziua națională a Franței.

Câte persoane s-au vaccinat în UE 

75 de milioane este numărul total de doze de vaccin pe care le-a administrat UE până acum. Aproximativ 14,2% din populația adultă a blocului a primit cel puțin o doză de vaccin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Proiecție UE: Majoritatea populației va fi imunizată până la sfârșitul lunii iunie. Ce țări riscă să rămână în urmă