Antena Meniu Search
x

Medicii de la Spitalul Floreasca au întrerupt activitatea în semn de protest

Medicii şi personalul medical de la Spitalul Floreasca din Bucureşti au anunţat, astăzi, că vor întrerupe activitatea în semn de protest.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 06.01.2020, 13:27

Protest al medicilor la spitalul Floreasca din Bucureşti
Protest al medicilor la spitalul Floreasca, după demiterea medicului Beuran - Arhivă

Medicii şi personalul medical de la Spitalul Floreasca din Bucureşti au anunţat, astăzi, că vor întrerupe activitatea în semn de protest faţă de decizia de demitere a chirurgului Mircea Beuran.

'Comunitatea medicală din Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca doreşte să îşi exprime îngrijorarea faţă de felul în care este tratat un incident medical regretabil şi de lipsa respectului şi deontologiei tuturor celor implicaţi

Este îngrijorător cum este prejudiciată imaginea unor medici de prestigiu şi a unuia dintre cele mai renumite spitale din România. Este regretabil că înainte de finalizarea oricărei anchete să fie demis din funcţie prof. dr. Mircea Beuran.

Solicităm Ministerului Sănătăţii să ancheteze incidentul, dar mai ales situaţia care a permis ca acest incident să se întâmple. Dorim să semnalăm că situaţia spitalului este extrem de gravă şi că această situaţie se poate repete în fiecare zi oricărui medic care îşi desfăşoară activitatea în spital.

Pe acelaşi subiect

În aceste condiţii, medicii au decis întreruperea activităţii atât în interesul nostru, cât şi în interesul pacienţilor pentru a ne proteja reciproc. Vom asigura asistenţă medicală numai pentru urgenţele majore conform legislaţiei în vigoare', se arată într-un comunicat semnat de colectivul Spitalului Floreasca.

Protestul medicilor de la Spitalul Floreasca vine după ce profesorul Mircea Beuran, şeful Secţiei de Chirurgie III, a fost demis pentru încălcarea obligaţiilor ce îi reveneau în funcţie de administrator al secţiei.

Concret, profesorul Beuran a fost găsit vinovat de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii pentru management defectuos, după ce o femeie a luat foc pe masa de operaţie şi a murit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Sanatate » Medicii de la Spitalul Floreasca au întrerupt activitatea în semn de protest