Antena Meniu Search
x

Purtarea măștii, verificată la nivel național

Masca de protecţie va deveni obligatorie în aer liber, acolo unde rata de infectare este mai mare de 1,5 la mia de locuitori.

de Redactia Observator

la 03.11.2020, 17:31

Vezi și
  • Decizia a fost luată în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.
  • Ar urma să fie adoptată de Guvern joi, susţine premierul.

În Constanţa, localitate intrată de noaptea trecută în scenariul roşu, după ce rata de infectare a atins 3,5 cazuri la mia de locuitori, poliţiştii au ieşit pe stradă să verifice dacă oamenii poatră masca de protecţie şi dacă respectă normele de siguranţă impuse. 

Pentru că nu au purtat mască în maşină, patru agajaţi ai aceleiaşi firme, care se îndreptau spre locul de muncă, au fost amendaţi cu câte 250 de lei fiecare. 

Şi nu au fost singurii amendaţi. Un alt şofer a fost sancţionat cu 500 de lei pentru că nu purta corect masca de protecţie şi fuma în maşina cu care efectua curse regulate între Constanta şi localitatea Valu lu' Traian. 

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanta: Scopul nostru nu este acela de a da amenzi, însă nici nu putem tolera încălcarea legii.

Controale au fost şi în Timiş, Dolj, şi Brăila. Aici poliţiştii s-au asigurat că oamenii poartă măştile de protecţie în mijloacele de transport în comun.

Masca de protecţie ar putea deveni obligatorie în are liber în mai bine de jumătate din judeţele ţării. Premierului Ludovic Orban a anunţat că măsura urmează să fie adoptată în şedinta de guvern de joi.

Ludovic Orban, premierul României: CNSU va analiza propunerea de introducere a portului măştii şi în spaţiile deschise pentru toate judeţele în care se depăşeşte rata de infectare de 1,5 la mie. 

Potrivit datelor oficiale, 31 de judeţe se încadrează în acest scenariu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Purtarea măștii, verificată la nivel național