Antena Meniu Search
x

Raed Arafat anunţă activarea Mecanismului de Protecţie Civilă pentru medicamentul Tocilizumab, la cererea Ministerului Sănătăţii

Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat că România va cere, în cursul zilei de marţi, activarea Mecanismului de Protecţie Civilă, pentru medicamentul Tocilizumab, la cererea Ministerului Sănătăţii.

de Redactia Observator

la 04.10.2021, 21:29

Raed Arafat anunţă activarea Mecanismului de Protecţie Civilă pentru medicamentul Tocilizumab
Raed Arafat anunţă activarea Mecanismului de Protecţie Civilă pentru medicamentul Tocilizumab - Antena 1

”Mâine urmează să fie activat Mecanismul de Protecţie Civilă, la cererea Ministerului Sănătăţii, pentru medicamentul Tocilizumab. Este un medicament al cărui furnizor nu poate să furnizeze toate cantităţile necesare”, a anunţat, luni seară, Raed Arafat, potrivit news.ro. Acesta a precizat că avem cantităţi suficiente pentru 2-3 săptămâni.  

”Activăm Mecanismul să vedem, în ţările care nu se confruntă cu un val serios în acest moment, dacă putem lua de la ei medicamentul în anumite cantităţi”, a mai declarat Raed Arafat. Ministerul Sănătăţii va stabili în cursul zilei de marţi cantitatea necesară.  De asemenea, autorităţile iau în calcul posibilitatea de a solicIta oxigenatoare individuale pentru a facilita creşterea numărului de paturi cu oxigen în spitale.  

Raed Arafat, despre transportul pacienţilor COVID în străinătate

Raed Arafat a explicat de ce autorităţile nu iau în calcul transportul pacienţilor cu coronavirus în străinătate. ”Acest lucru poate fi realizat la distanţe limitate, cu spitale din vecinătate. Noi avem foarte mulţi pacienţi la care le găsim locuri. Astăzi erau la un moment dat 50 de pacienţi pentru care căutam locuri. Este imposibil să pui asemenea număr de pacienţi în avioane”, a explicat Arafat, precizând că pacienţii care trebuie deplasaţi cu oxigen nu pot fi urcaţi în avioane, existând risc de inceniu sau explozie. În plus, pacienţii intubaţi rareori suportă transportul şi, cel mult, pe distanţe scute, nu patru – cinci ore.  

”De transferat afară este o soluţie care poate fi discutată, dar nu poate să fie soluţia magică”, a mai explicat Arafat.  Acesta nu a exclus posibilitatea de a se solicta, la un moment dat, echipe din străinătate pentru România.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Sanatate » Raed Arafat anunţă activarea Mecanismului de Protecţie Civilă pentru medicamentul Tocilizumab, la cererea Ministerului Sănătăţii