Antena Meniu Search
x

Video După 50.000 de morți și o mare reticență privind vaccinarea, România face un Maraton al Informării. Medic: "Te simți cu aripile frânte și fără orizont"

A fost nevoie să moară oameni, şi nu puţini, peste 50.000, ca cei care coordonează campania de vaccinare anti-Covid să facă un maraton al informării. La mai bine de un an şi jumătate de la primul caz de coronavirus în România, zeci de medici şi specialişti vorbesc despre importaţa vaccinării de peste nouă ore. Însă oamenii par tot mai greu de convins. Numărul vaccinărilor este în continuă scădere.

de Redactia Observator

la 06.11.2021, 23:27

Vezi și

Când alte state au peste 90% din populaţie vaccinată, iar la nivel modial peste 50% din oameni au fost imunizaţi, România nu doar că e codaşă la vaccinare, ci şi la informare.

Mai bine mai târziu decât deloc pare să fie sloganul celor din Comitetul de Coordonare pentru Vaccinare. La mai bine de un an şi jumătate de la începutul pandemiei, au organizat un maraton de informare de 12 ore la care au participat zeci de medici şi de specialişti.

Tot mai multe eforturi pentru a convinge românii să se vaccineze

Valeriu Gheorghiță, coordonator campanie de vaccinare: Mă întreb, oare, câți oameni mai trebuie să moară să ne convingem că această pandemie este nemiloasă?

Pe acelaşi subiect

La aproape un an de când a ajuns primul vaccin anti-Covid în ţară, mulţi dintre români tot nu ştiu ce să creadă. Şi le reproşează autorităţilor că n-au ştiut să explice. Mai mult decât coordonatorii campaniei sau chiar Guvernul, medicii sunt cei care au încercat să repare situaţia.

Irina Dijmarescu, medic pediatru: În primul rând trebuie convinși părinții să se vaccineze, pentru că ulterior să își vaccineze și copiii.

Valeria Herdea, medic de familie: Te simți neputincios, te simți cu aripile frânte și fără orizont, atunci când pacientul îți moare după ce tu ai încercat să îl consiliezi.

Mare parte din reticenţa la vaccin vine din lipsa de încredere

După o perioadă în care campania de vaccinare a mers bine, numărul celor care se imunizează cu prima doză este din nou în scădere.

Săptămâna trecută s-au imunizat într-o singură zi peste 111.000 de români cu prima doză. De atunci numărul a scăzut constant, iar astăzi s-au imunizat peste 32.000 de persoane cu prima doză, cifrele fiind asemănătoare cu cele de la mijlocul lunii octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Sanatate » După 50.000 de morți și o mare reticență privind vaccinarea, România face un Maraton al Informării. Medic: "Te simți cu aripile frânte și fără orizont"