Antena Meniu Search
x

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, anunță cât timp durează imunitatea după infectare sau după vaccin

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș susține că imunitatea dobândită după vaccinare sau vindecarea de COVID 19 ține cel puțin opt luni. 

de Redactia Observator

la 31.03.2021, 21:03

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, anunță cât timp durează imunitatea după infectare sau după vaccin
- Profimedia

Răzvan Cherecheș a răspuns pe Facebook celor care l-au întrebat cât timp durează imunitatea după infectare sau după vaccin.

Nu știm, nu știm exact, până în acest moment se pare că imunitatea durează mai mult de opt luni. În fiecare lună este un raport nou făcut atât de producătorii de medicamente, cât și de cercetători, în care se precizează dacă imunitatea mai durează o lună sau s-a oprit acolo. Dar la opt luni de la vaccinare sau de la infecție unitatea continuă să fie stabilă în timp și rezistentă. Deci opt luni și numărăm mai departe”, a anunțat Cherecheș pe Facebook.

Un nou studiu de laborator realizat în SUA arată că celulele T, o componentă critică a sistemului imunitar, protejează și împotriva noilor tulpini ale SARS-CoV-2, cea britanică, cea sud-africană și cea braziliană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, anunță cât timp durează imunitatea după infectare sau după vaccin