Antena Meniu Search
x

Răzvan Cherecheş, specialist în sănătate publică: "Ne așteaptă o iarnă lungă cu multe restricții. Ne va arăta doar cum am pierdut vara"

Răzvan Cherecheş avertizează că ne aşteaptă o iarnă lungă şi plină de restricţii. Iar asta ar fi doar urmarea comportamentului românilor din această vară.

de Redactia Observator

la 17.09.2021, 16:43

Răzvan Cherecheş, specialist în sănătate publică: "Ne așteaptă o iarnă lungă cu multe restricții. Ne va arăta doar cum am pierdut vara"

Profesor de sănătate publică la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, Răzvan Cherecheş, spune că a analizat rata estimată a transmiterii Covid, iar în  luna septembrie România se află pe primul loc la acest capitol. Înaintea Statelor Unite, a Canadei sau a ţărilor din Uniunea Europeană.

Potrivit datelor, în primele două săptămâni din luna septembrie, numărul mediu de infectări cauzat de o persoană era de aproximativ 1,5, în România. "R = numărul mediu de infectări cauzat de o persoană. Dacă R>1 infecția se împrăștie în populație, dacă R<1 infecția este sub control. Din nefericire, ne așteaptă o iarnă lungă cu multe restricții, pregătiți-vă! Nu va ajuta deloc faptul că țările cu rată mare de vaccinare vor avea o viață normală - ne va arăta doar cum am pierdut vara 2021", a fost mesajul postat de Răzvan Cherecheş pe contul său de Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Răzvan Cherecheş, specialist în sănătate publică: "Ne așteaptă o iarnă lungă cu multe restricții. Ne va arăta doar cum am pierdut vara"