Antena Meniu Search
x

Reacţia managerului Spitalului din Craiova, după imaginile cu mizeria şi gândacii de la Pediatrie: "Avem treabă!"

O fotografie făcută în cel mai mare spital din Oltenia a scandalizat mii de oameni pe Internet. În secţia de pediatrie a Spitalului de Urgenţă din Craiova, mamele se înghesuie împreună cu copiii în paturi ruginite. Iar noaptea, stau treze ca să-i apere de gândaci.

Vezi și

O fotografie făcută în cel mai mare spital din Oltenia a scandalizat mii de oameni pe Internet. În secţia de pediatrie a Spitalului de Urgenţă din Craiova, mamele se înghesuie împreună cu copiii în paturi ruginite. Iar noaptea, stau treze ca să-i apere de gândaci. Părinţii vin cu mărturii şocante, în timp ce managerul spitalului le închide uşa în nas reporterilor care cer explicaţii. Atenţie, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional.

O fotografie făcută de un părinte într-unul dintre saloanele din secţia de Pediatrie a Spitalului de Urgenţă din Craiova. Pe un pătuţ vechi, murdar şi ruginit, o mamă încearcă să se odihnească lângă bebeluşul bolnav. Imaginea s-a răspândit rapid pe Internet şi a dat curaj altor părinţi să vorbească despre condiţiile îngrozitoare în care sunt trataţi copiii. 

"Cum este posibil în secolul 21 să existe într-un spital de urgenţă asemenea condiții, asemenea paturi vechi de peste 30 ani?!? (...) Femeile sunt muşcate de fel şi fel de gângănii, un miros insuportabil în saloane... Fără un frigider, să îţi pui mâncarea, fără un dulap, să îţi pui hainele..."

Noi imagini postate de oameni pe reţele de socializare arată mizeria din unitatea medicală. În saloane, este invazie de gândaci. Ca să-şi apere copiii de insecte şi... infecţii, mamele stau la pândă.

Noaptea mă uit numai la el ca să nu fie muşcat de ceva. Nu avem lenjerie, nu avem nimic, nu avem perne, povestesc femeile.

Am încercat să vorbim cu managerul celui mai mare spital din Oltenia, dar directorul ne închide uşa în nas de două ori.

Eugen Georgescu, managerul spitalului: Am spus că avem treabă astăzi!

Revolta de pe Internet a dat alarma şi la Direcţia de Sănătate Publică. Reprezentanţii instituţiei au mers la spital în control pentru a doua oară în ultimele trei luni. În august, nu au găsit nereguli, deşi imagini şocante arătau că şi atunci gândacii mişunau printre copii. 

După reacţiile revoltătoare, managerul spitalului din Craiova, care e în funcţie de doar zece zile, ne-a transmis, printr-un mesaj, că se va duce personal în secţia de Pediatrie şi va lua măsuri. Asta cer şi părinţii. Este unitatea în care ajung cele mai grave cazuri din cinci judeţe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Reacţia managerului Spitalului din Craiova, după imaginile cu mizeria şi gândacii de la Pediatrie: "Avem treabă!"