Reţete inedite în care alcoolul e principalul ingredient în mâncare
În marile restaurante, chefii mută alcoolul din pahar, în farfurie. Transformă lichiorul în sos, şampania în supă şi coniacul în desert. Pentru un preparat cu gust desăvârşit, este nevoie doar de câţiva stropi de băutură, imaginaţie şi, uneori, răbdare.
În marile restaurante, chefii mută alcoolul din pahar, în farfurie. Transformă lichiorul în sos, şampania în supă şi coniacul în desert. Pentru un preparat cu gust desăvârşit, este nevoie doar de câţiva stropi de băutură, imaginaţie şi, uneori, răbdare. Mai ales când vorbim despre carnea de vită maturată în whishey timp de 160 de zile.
Focul şi alcoolul fac echipă bună în bucătărie. Chef Sorin pregăteşte un file de viţel din Correze şi are un ingredient secret, lichiorul de migdale.
Lângă el, adaugă legume, pe care le găteşte cu ajutorul altor băuturi fine, vin de Porto şi Armagnac.
Alcoolul îşi face loc tot mai mult în reţetele din restaurante. A devenit ingredient-cheie pentru bucătarii care transformă astfel chiar şi un preparat banal - în operă culinară.
- Fenomen macabru în Turcia. Zeci de oameni au murit după ce au băut alcool contrafăcut. În Istanbul au fost 38 de...
- Un poliţist de frontieră din Sighet a fost prins beat la volan, după un scandal în trafic. L-ar fi lovit pe...
- Un bărbat a mâncat mai multe mere, apoi s-a urcat la volan. Ce alcoolemie a avut când a fost oprit de poliţie
- Şeful din Poliţie Marian Iordache "fuge" după pensie, după ce a provocat un accident şi s-a ascuns în curţile...
- Medicii din Iaşi, şocaţi de un pacient cu o alcoolemie nemaiîntâlnită: "Record absolut". Valoarea, de peste 2...
Dacă vinurile albe sau roşii se folosesc în special în sosuri, pentru frăgezirea cărnii whiskey-ul este soluţia.
Cu acest lucru sunt de acord şi medicii, care ne sfătuiesc totuşi să folosim alcool doar într-o cantitate mică.
Chiar dacă alcoolul îşi pierde tăria când este gătit, astfel de preparate nu sunt recomandate copiilor. Şi nici persoanelor cu restricţii alimentare.
Pentru că doar imaginaţia e limita în bucătărie, chefii au adăugat în meniuri chiar şi deserturi cu alcool, cum ar fi supa de şampanie.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰