Antena Meniu Search
x

Reţete inedite în care alcoolul e principalul ingredient în mâncare

În marile restaurante, chefii mută alcoolul din pahar, în farfurie. Transformă lichiorul în sos, şampania în supă şi coniacul în desert. Pentru un preparat cu gust desăvârşit, este nevoie doar de câţiva stropi de băutură, imaginaţie şi, uneori, răbdare.

Vezi și

În marile restaurante, chefii mută alcoolul din pahar, în farfurie. Transformă lichiorul în sos, şampania în supă şi coniacul în desert. Pentru un preparat cu gust desăvârşit, este nevoie doar de câţiva stropi de băutură, imaginaţie şi, uneori, răbdare. Mai ales când vorbim despre carnea de vită maturată în whishey timp de 160 de zile. 

Focul şi alcoolul fac echipă bună în bucătărie. Chef Sorin pregăteşte un file de viţel din Correze şi are un ingredient secret, lichiorul de migdale.

Lângă el, adaugă legume, pe care le găteşte cu ajutorul altor băuturi fine, vin de Porto şi Armagnac. 

Alcoolul îşi face loc tot mai mult în reţetele din restaurante. A devenit ingredient-cheie pentru bucătarii care transformă astfel chiar şi un preparat banal - în operă culinară. 

Dacă vinurile albe sau roşii se folosesc în special în sosuri, pentru frăgezirea cărnii whiskey-ul este soluţia. 

Cu acest lucru sunt de acord şi medicii, care ne sfătuiesc totuşi să folosim alcool doar într-o cantitate mică. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Chiar dacă alcoolul îşi pierde tăria când este gătit, astfel de preparate nu sunt recomandate copiilor. Şi nici persoanelor  cu restricţii alimentare. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru că doar imaginaţia e limita în bucătărie, chefii au adăugat în meniuri chiar şi deserturi cu alcool, cum ar fi supa de şampanie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Reţete inedite în care alcoolul e principalul ingredient în mâncare