Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Români nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru servicii medicale: Nu au primit cardul de sănătate. Ce spune Ministerul Sănătăţii

Sute de oameni sunt puşi pe drumuri sau sunt nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru servicii medicale pentru că nu au card de sănătate. Contractul de tipărire a cardurilor a expirat, iar Ministerul Sănătăţii abia acum face demersuri pentru a încheia unul nou. Chiar şi aşa, Casa Naţională de Sănătate a decis ca documentele să nu mai ajungă prin poştă la asiguraţi. Fiecare dintre ei trebuie să se prezinte la casa judeţeană de asigurări să ridice cardul. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 27.02.2023 , 07:49

Marian este din Bucureşti şi de anul trecut tot încearcă să obţină cardul de sănătate al soţiei. Nu a reuşit nici după mai multe mesaje şi telefoane la Casa de Asigurări. 

Marian Anton: Cererea solicitată acceptată şi de atunci n-am mai primit nimic şi asta e din 21 a 9-a 2022. Cardul nu este emis. Este asigurată persoana, am trimis mail către ei să-l emită dar nu am primit niciun răspuns, am şi sunat la ei. Au zis să aşteptăm. 

Fără carduri de sănătate sunt şi toţi cei care au împlinit 18 ani în ultima perioadă: Când mă duceam la medicul de familie mă întreba de card, normal trebuia să se trimită prin poştă sau ceva dar eu n-am primit nimic. 

Vezi și

Valentina Boboc, medic de familie: Cardurile, în ultimii ani, pentru cei care au împlinit 18 ani, nu au fost emise aproape deloc. S-au mai emis la pacienţii pensionari care şi-au pierdut cardurile de sănătate. 

Pe acelaşi subiect

Care ar putea să fie soluţia provizorie

O soluţie provizorie există, însă asta înseamnă mai multe bătăi de cap pentru pacienţi. 

Valentina Boboc, medic de familie: Între timp le-a fost emisă o adeverinţă medicală de asigurat care ţine loc de card până la tipărirea şi emiterea cardului cu o valabilitate de 60 de zile. Trebuie să meargă din două în două luni la Casa de Asigurări ca să-şi ia această adeverinţă. 

Nici măcar cei care au avut norocul să le fie emis cardul nu scapă de bătut la uşile instituţiilor. 

Andreea Petrescu, reporter Observator: Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti a postat un anunţ pe site prin care informa faptul că nu mai deţine un contract cu Poşta Română pentru trimiterea acestor carduri. Prin urmare, persoanele cărora le-a fost emis un astfel de card trebuie să se prezinte fizic aici la sediul instituţiei pentru a-l ridica. 

Între timp, Ministerul Sănătăţii ne-a transmis că abia acum a demarat procedura pentru încheierea unui nou Acord-cadru pentru tipărirea și achiziția cardurilor naționale de sănătate pentru o perioadă de patru ani, aşa că pacienţii mai au de aşteptat. Cât, nu ştie nimeni să spună acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că după alegerile din acest an vor creşte taxele?
Observator » Sănătate » Români nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru servicii medicale: Nu au primit cardul de sănătate. Ce spune Ministerul Sănătăţii