Meniu
Search
x

Video Românii s-ar putea trata de Covid acasă, cu un medicament antiviral. În ce condiţii poate fi administrat şi ce reguli trebuie respectate

Ne-am putea trata acasă de COVID cu un medicament antiviral. Ministerul Sănătăţii analizează propunerea medicilor de familie ca Favipiravir să poată fi cumpărat din farmaciile spitalelor, cu prescripţia specialistului. Deocamdată, este administrat doar în secţiile COVID.

De Bianca Iacob la 29.09.2021, 19:44
Vezi și

Medicamentul poate fi administrat în prima săptămână a bolii şi doar celor cu forme uşoare şi medii şi doar sub supravegherea şi la indicaţia medicului specialist. Dacă această variantă va fi aprobată de Ministerul Sănătăţii, atunci şi medicii de familie pot prescrie acest tratament. Şi pacienţii care se vor trata acasă trebuie monitorizaţi de către medic.

Varianta propusă de medici are aviz temporar de fabricaţie şi comercializare

Vorbim despre un medicament antiviral, produs iniţial de Japonia. Medicii de familie cer ca pacienţii să aibă acces la o variantă generică, produsă de India. O variantă care are însă un aviz temporar de fabricaţie şi de punere în circulaţie care nu este în acord cu legislaţia europeană. Totuşi, medicii de familie spun că dacă acest medicament va putea fi procurat din farmacii s-ar elibera din presiunea pusă pe spitale.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Românii s-ar putea trata de Covid acasă, cu un medicament antiviral. În ce condiţii poate fi administrat şi ce reguli trebuie respectate