Antena Meniu Search
x

Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea rămâne fără medici (Video)

Cei doi specialişti existenţi, care erau ajutaţi de un medic pensionar, şi-au dat demisia din cauza volumului mare de muncă din timpul gărzilor.

de Redactia Observator

la 26.04.2019, 17:21

Vezi și

Cei doi specialişti existenţi, care erau ajutaţi de un medic pensionar, şi-au dat demisia din cauza volumului mare de muncă din timpul gărzilor.

Toţi pacienţii care ar necesita intervenţii chirurgicale de urgenţă, nu vor mai putea fi trataţi la Tulcea, ci vor fi trimişi la Spitalul de Urgenţă din Constanţa.

Gestul medicilor e motivat de faptul că din luna februarie, de când o colegă de-a lor s-a îmbolnăvit grav şi a fost la un pas să îşi piardă viaţa, secţia Anestezie Terapie Intensivă funcţionează în regim de avarie.

După acel eveniment, în secţie au rămas doar doi medici, fiind ajutaţi şi de un coleg care ieşise deja la pensie şi care, în curând, se va opera. Astfel că nu va mai putea veni la serviciu.

Chiar şi cu ajutor, gărzile au fost acoperite cu greu, din cauza volumului de muncă mult peste norme. Aşa că cei trei medici nu vor să mai intre de gardă. Vor doar să lucreze pe timp de zi.

Ceea ce înseamnă că secţia ATI rămâne fără niciun medic pe timpul nopţii. Managerul spitalului spune că situaţia este alarmantă şi nu poate obliga niciun medic să se angajeze dacă nu vrea. Speră, însă, înt-o minune acum de Sarbatorile Pascale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea rămâne fără medici (Video)