Antena Meniu Search
x

Video Semnal de alarmă al specialiştilor! 65% dintre copii mănâncă dulciuri în exces şi o parte dintre ei nu se hidratează corespunzător preferând sucul în locul apei

Reduceți consumul de sare, zahăr și grăsimi. Este recomandarea specialiștilor pentru o viață sănătoasă. În realitate, însă, prea puţini respectă sfaturile. Nici părinţii nu ţin cont de recomandări când vine vorba de meniul copiilor. Un nou studiu demonstrează că dulciurile sunt nelipsite din alimentaţia celor mici, dar subliniază, dacă mai era cazul, şi utilitatea orelor de nutriţie, în şcoli.

de Redactia Observator

la 21.09.2021, 13:23

Vezi și
  • Specialiştii recomandă introducerea de ore de nutriţie în şcoli.

Cifrele sunt îngrijorătoare, mai ales dacă ţinem cont că obiceiurile alimentare de astăzi ne pot indica starea de sănătate de mai târziu. Astfel, 65% dintre copiii de până în 14 ani consumă zilnic dulciuri. De asemenea, 22% dintre părinţii intervievaţi recunosc că cei mici mănâncă astfel de produse chiar şi de câteva ori pe zi. Cu mult mai mult faţă de cât recomandă specialiştii. Dulciurile nu ar trebui consumate, spun ei, mai des de două ori pe săpămână. 

Sunt obiceiuri pe care cei mici le învaţă, din păcate, din familie. Mai mult de jumătate dintre părinţi recunosc că frecvent le oferă chiar ei copiilor gustări sărate, cum ar fi sticks-uri ori chips-uri, dar şi produse semipreparate, precum mezeluri sau crenvuşti. 

Iar lista obiceiurilor nesănătoase continuă. Apa nu este consumată atât de des pe cât ar trebui de către cei mici. Studiul ne arată că aproape jumătate dintre părinţi declară că ai lor copii consumă băuturi carbogazoase de câteva ori pe săptămână, iar dintre aceştia, 14% aleg sucul în locul apei, atunci când vine vorba despre hidratare, deşi, potrivit specialiştilor, sucurile nu ne pot hidrata. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Semnal de alarmă al specialiştilor! 65% dintre copii mănâncă dulciuri în exces şi o parte dintre ei nu se hidratează corespunzător preferând sucul în locul apei