Antena Meniu Search
x

Care sunt semnele longevităţii (studiu)

Deseori se spune că nu e importantă vârsta pe care o avem, ci anii pe care îi simţim. Ei bine, cercetări recente ale Societății Europene de Cardiologie arată acelaşi lucru: dacă ne simţim mai tineri decât anii pe care-i avem trecuţi în buletin, este semn de longivitate.

de Redactia Observator

la 22.02.2019, 17:39

Vezi și

Deseori se spune că nu e importantă vârsta pe care o avem, ci anii pe care îi simţim. Ei bine, cercetări recente ale Societății Europene de Cardiologie arată acelaşi lucru: dacă ne simţim mai tineri decât anii pe care-i avem trecuţi în buletin, este semn de longivitate. Ba chiar asta ar indica şi cât de mult vom trăi. 

Cu cât oamenii sunt mai în vârstă, cu atât este mai mare riscul de deces. Logic. Doar că autorul studiului, un cardiolog la Clinica Cleveland din Statele Unite, spune că, de fapt, vârsta biologică, cea care reflectă cum se simte organismul nostru, este un predictor și mai bun. Acum-ce putem face ca să ne simţim de 20 de ani la 40?

Ce ne menţine tineri? Mişcarea, exerciţiile fizice. Pentru că vorbim şi de o sănătate mai bună. Automat, o durată de viaţă mai mare. La studiul, care a confirmat această teorie, au participat timp de 24 de ani peste 126.000 de oameni.

Primul lor test a fost de stres în timpul efortului pentru diagnosticarea unor eventuale probleme cardiace. Mersul pe o banda de alergare, care a devenit încet, încet tot mai dificil. Ei bine, pe baza rezultatelor a fost stabilită vârsta biologică.

Mai mult de jumătate dintre pacienții care aveau între 50 și 60 de ani, aveau organismul mai tânăr. După aproximativ 7 ani însă, 8% dintre participanţii la studiu au murit. Au fost cei care, din punct de vedere fiziologic, erau cu 10 ani mai în vârstă. Aşadar,  ce ne rămâne de făcut? Cum spuneam- cât mai multă mişcare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Sanatate » Care sunt semnele longevităţii (studiu)