Antena Meniu Search
x

Singurul pat ATI liber pentru bolnavii COVID-19 este în Timiș.1.561 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări

La nivel național este disponibil un singur pat de terapie intensivă pentru pacienții bolnavi de Covid-19, fără alte condiții medicale, în județul Timiș.

de Redactia Observator

la 08.10.2021, 15:51

Singurul pat ATI liber pentru bolnavii COVID-19 este în Timiș.1.561 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări
Sectie ATI COVID din Italia (imagine ilustrativă) - Shutterstock

Singurul pat de terapie intensivă liber pentru bolnavii COVID-19 este, vineri, în județul Timiș. În București nu este niciun loc. Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.502 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 320 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19, însă vineri nu este niciunul liber, potrivit Mediafax.

La nivel național există o rezervă operațională de 131 de paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1.561 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări

La nivel national există un singur pat ATI destinat COVID-19, în județul Timiș. În Capitală nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Singurul pat ATI liber pentru bolnavii COVID-19 este în Timiș.1.561 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări