Antena Meniu Search
x

Video Specialiştii în nutriţie, despre cât de sănătoase sunt dietele vegetariene pentru copii

Dietele de tip vegetarian se află într-un trend crescător, chiar și în rândul copiilor. Deși părinții cred că îi hrănesc sănătos, studiile recente arată că o astfel de alimentație nu este suficientă pentru a susține o creștere adecvată. Rezultatele acestor studii vor fi dezbătute în cadrul unei noi conferințe INOV.ALIMENT, organizată de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu, în parteneriat cu Kilo.stop Junior. Specialiști în nutriție pediatrică vor analiza avantajele și dezavantajele dietelor vegetariene asupra dezvoltării armonioase si sănătoase a copiilor. Evenimentul va avea loc online, pe 23 septembrie.

de Redactia Observator

la 26.08.2022, 08:17

Vezi și

În fața unui trend crescător al dietelor pe bază de plante, a apărut provocarea oamenilor de știință de a cerceta rezultatele nutriționale ale copiilor care urmează diete vegetariene și efectele dietelor vegetariene timpurii asupra dezvoltării viitorului adult.

Cât de sănătoase sunt dietele vegetariene pentru copii 

Amalia Arhire, medic primar endocrinolog şi nutriţionist KiloStop Junior: Este foarte important sa fie vegetale în alimentația unui copil, pentru ca sunt fibre, vitamine minerale.. 

Deși părinții cred că îi hrănesc sănătos, rezultatele celor două studii arată că o astfel de alimentație nu este suficientă pentru a susține o creștere adecvată. Atât studiul realizat în 2021, în Marea Britanie, cât și cel realizat de medicii canadieni, în 2022, au arătat că o astfel de alimentație este benefică pentru o inimă sănătoasă și un risc mai scăzut de boli cardiovasculare, dar prezintă un risc de dezvoltare osoasă deficitară. Concluziile celor două studii arată că aceste diete pot fi sigure pentru copii, atâta timp cât sunt supravegheate de un specialist în nutriție pediatrică.

Pe acelaşi subiect

Amalia Arhire, medic primar endocrinolog şi nutriţionist KiloStop Junior: Mi se pare foarte important să existe studii. 

Lăcrămioara Frăsineanu, Manager Proiecte Senatul Științific: Nutriția pediatrică se află într-un stadiu incipient. 

Evenimentul face parte din seria conferințelor cu public larg, din cadrul programului INOVALIMENT și își propune să dezbată argumentele pro și contra alimentației vegan-vegetariene la copii. Rezultatele acestor studii vor fi dezbătute în cadrul unei noi conferințe INOVALIMENT, organizată de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu, în parteneriat cu Kilostop Junior.

Lăcrămioara Frăsineanu, manager Proiecte Senatul Științific al FDVDR: Suntem în fața unui trend crescător în ceea ce privește.

Înscrierea se realizează prin completarea unui formular, disponibil pe site-ul Fundației Dan Voiculescu. Tema conferinței este: "Influența unei alimentații vegane sau vegetariene la copii, asupra dezvoltării viitorului adult".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Specialiştii în nutriţie, despre cât de sănătoase sunt dietele vegetariene pentru copii