Antena Meniu Search
x

Video Spitalele încep să intre în acelaşi regim ca în starea de urgenţă: Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi redevine exclusiv COVID

În plin val patru al pandemiei, spitalele revin, rând pe rândm la modul de funcţionare din timpul stării de urgenţă. La Iași, conducerea Spitalului de Boli Infecțioase a anunțat că de mâine, doar pacienţii infectaţi cu COVID-19 vor fi trataţi acolo. Decizia vine pe fondul numărului mare de cazuri înregistrare în ultimele săptămâni.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 07.09.2021, 13:34

Vezi și

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, cei care vor suferi de alte boli infecţioase decât infecţia cu Sars- Cov2 vor fi trataţi în celelalte spitale din judeţ. Dacă va fi nevoie, se va apela şi la medicii specialişti de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi pentru a fi trataţi aceşti pacienţi, dar consultaţiile şi tratamentul se vor desfăşura în alte spitale.

De mâine, 8 septembrie, Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi va funcţiona exact ca în starea de urgenţă. Acest proces a început de câteva săptămâni, etapizat, astfel că rând pe rând pavilioanele au fost golite de pacienţi care nu erau infectaţi cu Sars-Cov2. De patru zile deja nu se mai fac deloc internări pe alte patologii, iar astăzi, 7 septembrie, vor fi externaţi şi ultimii pacienţi care nu sunt infectaţi cu covid.

Se caută soluţii şi pentru suplimentarea locurilor la Terapie Intensivă. În Iaşi sunt 14 astfel de locuri şi se vor crea alte 3 la Spitalul de Neurochirurgie, şi toate astea pentru că în ultimele săptămâni numărul de cazuri a crescut extrem de mult. Cea mai mare problemă, spun medicii, e reprezentată de gravitatea cazurilor înregistrate în ultima perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Spitalele încep să intre în acelaşi regim ca în starea de urgenţă: Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi redevine exclusiv COVID