Antena Meniu Search
x

Spitalul Judeţean Sf. Pantelimon din Focşani a intrat sub comandă militară

Spitalul Judeţean Sf. Pantelimon din Focşani a intrat, de ieri, sub comandă militară! S-a întâmplat după ce managerul spitalului s-a autoizolat la o pensiune, în loc să se interneze după ce a fost confirmat pozitiv la testul anti-coronavirus.

De Redactia Observator la 14.04.2020, 11:21
Vezi și
  • Este al treilea spital din ţară sub comandă militară.
  • Spitalul Judeţean Focşani este condus de un colonel.

Spitalul Judeţean Sf. Pantelimon din Focşani a intrat, de ieri, sub comandă militară! S-a întâmplat după ce managerul spitalului s-a autoizolat la o pensiune, în loc să se interneze după ce a fost confirmat pozitiv la testul anti-coronavirus.

De asemenea, şi-a luat şi calculatorul din birou, ca să continue să lucreze de la distanţă. În acest moment, Spitalul Judeţean Focşani este condus de un colonel.

Spitalul Judeţean din Focşani devine al treilea spital din ţară unde medicii militari sunt chemaţi să facă ordine. S-a întâmplat după ce managerul spitalului s-a infectat şi - în loc să se interneze - s-a autoizolat la o pensiune. Dar nu înainte de a mai ta o tură pe la spital, ca să-şi ia calculatorul din birou.

Constantin Mîndrilă, managerul Spitalului Focşani: În urma analizelor medicul infecţionist, şefa secţiei, imediat mi-a spus că sunt o formă uşoară şi pot să îmi aleg un domiciliu să mă autoizolez

Acum, tot personalul medical de la Spitalul Judeţean Focşani este testat pentru coronavirus.

Teama că Focşaniul ar putea deveni un adevărat focar COVID-19 este oarecum justificată. Asta pentru că 8 cadre medicale, doar din Spitalul Judeţean, au fost depistate pozitiv în ultimele zile. De asemenea, două secţii, cea ce Nefrologie şi cea de Cardiologie, sunt acum închise.

Deocamdată, ministrul sănătăţii nu poate lua nicio măsură împotriva managerului autoizolat unde a dorit el.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Managerul fiind în concediu medical nu este nici destituit, nici demis.

Însă şeful Direcţiei de Sănătate Publică a plătit cu funcţia. plătit însă cu funcţia. În judeţul Vrancea sunt zeci de cadre medicale confirmate pozitiv.

Majoritatea sunt la Spitalul Militar, însă noi cazuri au fost confirmate de Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Situaţia de azi decurge dintr-o gestionare proastă a anchetelor epidemiologice şi a sănătăţii publice

Potrivit informaţiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, Vrancea are peste 110 cazuri de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Spitalul Judeţean Sf. Pantelimon din Focşani a intrat sub comandă militară