Antena Meniu Search
x

Stomatologia, în era digitalizării. Un zâmbet sănătos și frumos în timp record

O dantură de vedetă care să asigure un zâmbet strălucitor. Este solicitarea pe care medicii stomatologi o primesc cel mai des din partea pacienţilor.

de Georgiana Ion

la 22.07.2020, 16:22

Vezi și
  • Costul este întotdeauna factorul determinant în funcţie de care pacienţii aleg tratamentul.
  • În cazul coroanelor realizate digital nu există o diferenţă de preţ.

Dacă se poate şi într-un timp record, cu atât mai bine. Şi tot medicii spun că se poate, cu dinţi modelaţi şi realizaţi exclusiv digital. Uite aşa, scăpăm de zgomotul frezei, de gustul neplăcut al mulajelor dar şi de timpul de aşteptare existent în cazul tratamentelor clasice.(

Un zâmbet sănătos, frumos şi rezistent în timp, acestea sunt aşteptările celor care trec pragul cabinetelor stomatologice. Totul, în timp record. 

O imprimanta digitala poate realiza in numai 15 minute o coroana definitiva. Practic, cu o singura asezare pe scaunul dentistului, dupa o scanare 3D, poti avea un dinte nou si complet sanatos. 

Monica Bratu, medic protetician: In perioada asta, cand toata lumea isi doreste sa scurteze vizitele la medic, e mult mai confortabil cu tehnica digitala, care presupune de asemenea, o slefuire intraorala, se scaneaza in aceeasi zi, deci se elimina materialele de amprenta, pacientul poate sa asiste, de exemplu la designul lucrarii, ceea ce de multe ori este foarte placut pentru ei..  Timp in care noi lucram la coroana. Daca este o coroana definitiva se face o proba, la faza nefinisata. Daca totul este in regula, se prelucreaza final cu o individualizare de culoare si un luciu, dupa care este cimentat definitiv intraoral.

Tehnologia CAD-CAM presupune că lucrările protetice vor fi lucrate exclusiv digital, fără să fie nevoie de intervenţia unui tehnician. Avantaje?

Monica Bratu, medic protetician: Te ajuta enorm sa inlaturi greseli de slefuire, deoarece scanerul iti arata ca ai undeva o greseala de forma, si poti sa reintervii si sa scanezi in aceeasi sedinta, adica nu mai pui pacientul pe inca un drum.. 

Alexandra Diroescu, specialist protetică dentară: Timpul devine si mai pretios atunci cand vorbim de o zona estetica, de o zona vizibila, pacientii au un defect pe care noi trebuie sa il reparam..

In momentul in care noi avem la dispozitie o tehnica ce reduce semnificativ timpul si obtinem un rezultat mult mai rapid, pacientii sunt mult mai incantati.

Deşi durata de viaţă a lucrărilor protetice este garantată de materiale, nimic nu poate înlocui atenţia pe care trebuie să o acordam zilnic, igienei noastre dentare. 

Alexandra Diroescu, specialist protetică dentară: O lucrare realizata digital este mult mai precisa, mult mai exacta, protejeaza mult mai bine campul protetic si atunci pacientul se va bucura de ea o perioada mult mai mare de timp, dar este foarte importanta si contributia pacientului acasa, igiena, ingrijirea propriu zisa a lucrarii.. 

Costul este întotdeauna factorul determinant în funcţie de care pacienţii aleg tratamentul, însa în cazul coroanelor realizate digital nu există o diferenţă de preţ faţă de lucrările realizate în mod clasic, care implică şi manopera tehnicianului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi reciclat până acum ambalaje prin sistemul garanţie - returnare?

Observator » Sanatate » Stomatologia, în era digitalizării. Un zâmbet sănătos și frumos în timp record