Antena Meniu Search
x

Studiu: Şansele ca infectarea cu Omicron să necesite spitalizare, mai mici cu până la 70% comparativ cu celelalte variante

Pacienţii care se infectează cu varianta Omicron au cu 50% până la 70% mai puține șanse de a avea nevoie de spitale, în comparație cu variantele anterioare, arată un studiu realizat în Marea Britanie.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 23.12.2021, 21:55

Studiul  a fost realizat în Marea Britanie
Studiul a fost realizat în Marea Britanie - Shutterstock

Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie spune că descoperirile sale sunt „încurajatoare”, dar varianta ar putea duce în continuare la un număr mare de persoane care să poată ajunge în spital. Secretarul din Ministerul Sănătății a spus că este „prea devreme” pentru a stabili „pașii următori”, scrie BBC.

Cea mai recentă analiză se bazează pe toate cazurile de Omicron și Delta din Marea Britanie înregistrate de la începutul lunii noiembrie. Au fost, de asemenea, 14 decese la oameni în decurs de 28 de zile de la primele cazuri Omicron. Specialiştii sunt însă în continuare prudenţi.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Sajid Javid, a spus că primele date sunt „promițătoare”, iar guvernul le monitorizează „oră cu oră”. Dar el a avertizat: „Cazurile variantei continuă să crească într-un ritm extraordinar – depășind deja numărul record zilnic în pandemie. Admiterile în spitale sunt în creștere și nu putem risca ca NHS să fie copleșit”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Studiu: Şansele ca infectarea cu Omicron să necesite spitalizare, mai mici cu până la 70% comparativ cu celelalte variante