Antena Meniu Search
x

Studiu. Trezitul devreme este echivalent cu o metodă de tortură

Trezitul dis-de-dimineaţă este un chin pentru majoritatea oamenilor! Iar un profesor de la prestigioasa Universitate Oxford din Marea Britanie merge şi mai departe. Omul de ştiinţă susţine că programul de muncă sau cursurile care încep înaintea orei 10.00 sunt o adevărată metodă de tortură.

de Redactia Observator

la 13.05.2019, 17:44

Vezi și

Trezitul dis-de-dimineaţă este un chin pentru majoritatea oamenilor! Iar un profesor de la prestigioasa Universitate Oxford din Marea Britanie merge şi mai departe. Omul de ştiinţă susţine că programul de muncă sau cursurile care încep înaintea orei 10.00 sunt o adevărată metodă de tortură. Cu efecte serioase asupra sănătăţii fizice şi mintale. 

Fiecare organism are un ceas biologic care nu poate fi schimbat, iar faptul că îl forţăm zilnic poate avea un impact negativ asupra sănătăţii. Este concluzia lectorului universitar Paul Kelley de la Universitatea Oxford care a analizat modalităţile de tortură din zilele noastre. Iar trezitul mai devreme de 10 dimineaţa este una dintre ele.

Nu doar adulţii sunt afectaţi, ci şi adolescenţii care se trezesc devreme pentru a merge la şcoală sau la liceu. Acest lucru ar putea fi evitat dacă oamenii ar merge la serviciu sau la cursuri cu două ore mai târziu.

Explicaţia este simplă: dacă ne trezim mai târziu, vom fi mai sănătoşi. Iar banii cheltuiţi pentru problemele de sănătate cauzate de lipsa somnului vor fi economisiţi.

În plus, profesorul universitar a dovedit beneficiile acestei schimbări în urma unui experiment făcut chiar pe studenţii săi. A schimbat ora unui curs de la 08.30 la 10.00, iar după o perioadă de timp, prezenţa a crescut şi notele studenţilor s-au îmbunătăţit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Studiu. Trezitul devreme este echivalent cu o metodă de tortură