Antena Meniu Search
x

SUA aprobă doza trei de vaccin anti-Covid pentru imunocompromişi: ''Prezintă un risc deosebit''

Administrația pentru Medicamente și Alimente din SUA a autorizat joi o doză suplimentară de vaccin anti-Covid-19 pentru anumite persoane imunocompromise.

de Redactia Observator

la 13.08.2021, 09:06

SUA aprobă doza trei de vaccin anti-Covid pentru imunocompromişi
SUA aprobă doza trei de vaccin anti-Covid pentru imunocompromişi - Profimedia Images

FDA a modificat autorizația de utilizare de urgență pentru vaccinurile Pfizer / BioNTech și Moderna pentru a permite o doză suplimentară pentru anumite persoane cu sisteme imune compromise. Acest grup îi include ''în mod specific, pe beneficiarii de transplant de organe sau pe cei cărora li se diagnostichează afecțiuni despre care se consideră că au un nivel echivalent pentru imunocompromişi'', a scris agenția într-un comunicat joi.

''Țara a intrat într-un alt val al pandemiei de COVID-19, iar FDA este în special conștientă de faptul că persoanele imunocompromise prezintă un risc deosebit de boli severe'', a spus într-o declarație comisarul în funcție al FDA, Janet Woodcock. "După o analiză amănunțită a datelor disponibile, FDA a stabilit că acest grup mic și vulnerabil poate beneficia de o a treia doză de vaccin Pfizer-BioNTech sau Moderna."

Cele trei vaccinuri aprobate în SUA

În prezent, trei vaccinuri anti-coronavirus sunt autorizate pentru utilizare de urgență în Statele Unite - vaccinul cu două doze Pfizer / BioNTech, pentru persoanele cu vârsta de 12 ani și peste, și vaccinul cu două doze Moderna, dar și vaccinul Johnson & Johnson cu doză unică pentru persoanele cu vârsta de 18 ani și peste. 

Pe acelaşi subiect

Comitetul consultativ al CDC este programat să se întrunească vineri pentru a discuta despre dozele de rapel ale vaccinurilor anti-Covid-19 și despre dozele suplimentare pentru imunocompromiși, potrivit unei agende de întâlniri postată online. Comitetul este, de asemenea, programat să voteze vineri dacă va recomanda doze suplimentare de vaccin pentru persoanele imunodeprimate.

Un studiu recent realizat a constatat că persoanele imunocompromise vaccinate au o probabilitate de 485 de ori mai mare să ajungă în spital sau să moară din cauza Covid-19 comparativ cu populația generală care este vaccinată. Pe baza unei estimări a CDC, aproximativ 9 milioane de americani sunt imunocompromiși, fie din cauza bolilor pe care le au, fie a medicamentelor pe care le iau. ''Datele emergente arată că anumite persoane care sunt imunocompromise, cum ar fi persoanele care au avut un transplant de organe sau unii pacienți cu cancer, este posibil să nu fi avut un răspuns imun adecvat la doar două doze de vaccin anti-Covid'', spune directorul CDC, dr. Rochelle Walensky. "Pentru a fi clar, aceasta este o populație foarte mică. Estimăm că este mai puțin de 3% dintre adulți."

De asemenea, FDA recomandă persoanelor imunocompromise să fie precaute, să menţină distanțarea fizică și să poarte mască. "În plus, contactele strânse ale persoanelor imunocompromise ar trebui să fie vaccinate, după cum este adecvat pentru starea lor de sănătate, pentru a oferi o protecție sporită celor dragi", potrivit declarației FDA de joi, conform CNN

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » SUA aprobă doza trei de vaccin anti-Covid pentru imunocompromişi: ''Prezintă un risc deosebit''