Antena Meniu Search
x

Tânără de 25 de ani din Buzău, ultima victimă răpusă de gripă în România. Focar de gripă la o grădiniţă din judeţ

Gripa a ucis o tânără de 25 de ani din Buzău, potrivit autorităţilor care au confirmat primit deces de gripă din judeţ, unde a fost declarat şi un focar la o grădiniţă. Numărul deceselor cauzate de virusul gripal a crescut la 157 de morţi.

de Redactia Observator

la 27.02.2019, 16:11

Tânără de 25 de ani din Buzău, ultima victimă răpusă de gripă în România - Hepta Photo Agency

Gripa a ucis o tânără de 25 de ani din Buzău, potrivit autorităţilor care au confirmat primit deces de gripă din judeţ, unde a fost declarat şi un focar la o grădiniţă.

Numărul deceselor cauzate de virusul gripal a crescut la 157 de morţi, potrivit ultimelor date oficiale, însă cazul de deces din Buzău nu apare deocamdată pe statistica oficială prezentată de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Primul deces cauzat de gripă în Buzău s-a înregistrat la o tânără de 25 de ani din localitatea buzoiană Tisău, care avea şi alte afecţiuni medicale şi un deficit imun generat de tarele existente. De asemenea, tânăra nu era vaccinată antigripal.

Când tânăra a fost adusă la Spitalul Judeţean Buzău, medicii i-au făcut un test rapid care a infirmat diagnosticul de gripă, însă, ulterior, i-a mai fost efectuat un test, al cărui rezultat a venit după deces şi care a arătat că fata avea gripă.

De asemenea, miercuri, autorităţile de sănătate publică din Buzău au anunţat confirmarea unui focar de gripă la Grădiniţa nr. 8 din Buzău.

Trei copii au fost diagnosticaţi cu gripă după ce au ajuns la spitalul din Buzău. De asemenea, în grădiniţa respectivă se înregistrează un absenteism ridicat.

Potrivit CNSCBT, miercuri, au fost confirmate două decese, la pacienţi din Sălaj şi Caraş-Severin. Ca urmare, numărul oficial de decese provocate de gripă este în acest moment de 157.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Sanatate » Tânără de 25 de ani din Buzău, ultima victimă răpusă de gripă în România. Focar de gripă la o grădiniţă din judeţ