Antena Meniu Search
x

O tânără infectată cu coronavirus a adus pe lume un bebeluș, în Wuhan (Video)

O tânără infectată cu coronavirus a adus pe lume un bebeluș, la un spital din Wuhan. Medicii chinezi spun că nou-născutul nu e bolnav, dar l-au plasat preventiv în carantină.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 09.02.2020, 18:20

O mamă infectată cu coronavirus a adus pe lume un bebeluș sănător, în Wuhan Vezi și

O tânără infectată cu coronavirus a adus pe lume un bebeluș, la un spital din Wuhan. Medicii chinezi spun că nou-născutul nu e bolnav, dar l-au plasat preventiv în carantină.

Potrivit televiziunii publice chineze CCTV, mama copilului, Du Qian, a primit zilele trecute diagnosticul de infecție cu coronavirus. Soțul ei, dar și socrii cu care cuplul locuiește sunt suspecți că ar fi contractat și ei coronavirusul.

Din cauza riscului mare, medicii au decis ca bebelușul tinerei să fie adus pe lume prematur. Intervenția a avut loc pe 7 februarie la secția de Cezariană a unui spital din Wuhan, orașul de unde a pornit epidemia.

Medicii au purtat costume de protecție și, pentru că era vorba despre o intervenție de lungă durată, au purtat și pampers, mai spune CCTV.

Bebelușul nu are coronavirus

Conform medicilor chinezi, operația a fost un succes, iar copilul, care a venit pe lume după 34 de săptămâni de sarcină, este sănătos și nu ar fi infectat cu coronavirus, ca și mama sa.

Cu toate acestea, bebelușul a fost transferat la o maternitate dotată cu mai multe echipamente speciale, unde a fost pus în carantină pentru 15 zile.

Mai multe victime ca în cazul SARS

Pe 2 februarie, tot în Wuhan, o altă mamă infectată cu coronavirus a născut. După 30 de ore însă, și bebelușul a fost și el confirmat cu coronavirus, fiind cea mai tânără persoană infectată.

Coronavirusul a ucis 813 oameni, arată cel mai recent bilanț. Peste 37 de mii de persoane sunt infectate. Numărul deceselor de coronavirus le-a depășit pe cele de SARS, din anul 2003. Rata mortalității în cazul coronavirusului este însă mai mică față de SARS.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » O tânără infectată cu coronavirus a adus pe lume un bebeluș, în Wuhan (Video)