Antena Meniu Search
x

Tătaru, despre recordul de infectări cu COVID-19: "Ar trebui să ne îngrijoreze"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, că nu se impune starea de urgenţă, în contextul creşterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, ci respectarea regulilor.

Alexandru Badea
de Alexandru Badea

la 03.10.2020, 09:31

Nelu Tătaru, purtând mască de protecţie, în timpul unor declaraţii oficiale
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut declaraţii după recordul de infectări cu noul coronavirus - Hepta
  • Vineri, au fost înregistrate 2.343 de cazuri noi
  • Ministrul Sănătăţii a făcut apel la respectarea regulilor

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, că nu se impune starea de urgenţă, în contextul creşterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, ci respectarea regulilor. Întrebat despre cel mai recent bilanţ al noilor cazuri de COVID-19, el a afirmat: "Pe o parte dintre noi, care nu credem şi nu înţelegem, ar trebui să ne îngrijoreze, ceilalţi ar trebui să avem o precauţie accentuată". Tătaru a spus şi că s-a discutat despre respectarea regulilor cu inspectorii şcolari judeţeni. "Avem un parteneriat, atât noi, părinţii, profesorii, fiecare avem o parte pe care trebuie să o respectăm", a susţinut el.

"Starea de urgenţă în acest moment nu se impune, se impune respectarea acestor reguli pentru a limita această creştere progresivă deocamdată pe care o avem pe numărul de cazuri noi. Nu putem limita această creştere decât respectând regulile, scăzând transmiterea în comunitate şi efectiv şi numărul de cazuri de o zi la alta", a declarat Nelu Tătaru, după întâlnirea de la Ministerul Educaţiei, la care au participat şi premierul Ludovic Orban, mai mulţi miniştri şi şeful DSU, Raed Arafat.

Întrebat dacă bilanţul de vineri ar trebui să ne îngrijoreze, Tătaru a răspuns: "Pe o parte dintre noi, care nu credem şi nu înţelegem, ar trebui să ne îngrijoreze, ceilalţi ar trebui să avem o precauţie accentuată".

El a îndemnat la respectarea normelor impuse odată cu reluarea unor activităţi.

"Astăzi am discutat la Ministerul Educaţiei tocmai acest lucru cu toţi inspectorii şcolari judeţeni. Avem un parteneriat, atât noi, părinţii, profesorii, fiecare avem o parte pe care trebuie să o respectăm. Haideţi să respectăm aceste lucruri", a spus Tătaru.

Întrebat la ce ar trebui să ne aşteptăm, ministrul Sănătăţii a declarat: "Suntem pe un parcurs crescător cu o creştere progresivă, nu am avut o creştere exponenţială, dar se încearcă, prin respectarea acelor reguli, să stăvilim această creştere şi să rămânem pe acest platou pentru a putea să ne gândim şi la scăderea numărului de cazuri".

El a spus că locuri la Terapie Intensivă mai sunt.

"Locuri disponibile sunt, din cele peste 500 pe care le avem, în toată perioada până în 200 au fost cele care au fost pe ventilaţie mecanică invazivă, celelalte cazuri sunt care au un grad diferit de insuficienţă respiratorie şi care beneficiază de suport neinvaziv. Aceste cazuri sunt şi multe cazuri de terapie intermediară care sunt dirijate în Terapia Intensivă sau în secţii şi atunci locurile sunt într-o continuă mobilitate", a explicat ministrul Sănătăţii.

El a menţionat că aproximativ 55% din paturile disponibile la ATI sunt ocupate.

Un număr de 2.343 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare bilanţ zilnic de la declanşarea pandemiei, au fost anunţate vineri de Grupul de Comunicare Strategică, fiind a treia zi când numărul îmbolnăvirilor trece de 2.000. Cele mai multe cazuri noi sunt în Bucureşti - 517, urmat de Bacău - 168, Iaşi - 107 şi Ilfov - 102. Au fost înregistrate 53 de decese în ultimele 24 de ore. La ATI sunt internate 571 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Tătaru, despre recordul de infectări cu COVID-19: "Ar trebui să ne îngrijoreze"