Antena Meniu Search
x

Video Testările puține garantează scenariul verde. Unele judeţe s-au înroşit, în timp ce altele se meţin veşnic verzi

Chiar dacă ne confruntăm de mai bine de un an cu acelaşi virus, strategiile au fost diferite. Unele judeţe s-au înroşit, în timp ce altele se meţin veşnic verzi. Diferenţa, se plâng autorităţile din judeţele cu rată de infectare mare, o face numărul de teste efectuate. În timp ce unii testează 70-80% din populaţia judeţului, alţii doar se fac că testează şi rămân tot timpul în scenariul verde.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 28.02.2021, 09:43

Vezi și

Judeţul Vrancea se află printre judeţele cu cele mai mici rate de infectare din întreaga ţară. 0,72 la mia de locuitori. Secretul?

Sorina Ștefăniu - purtător de cuvânt Prefectura Vrancea: Este vorba de comunicare între toate instituțiile din județ, mai exact, este vorba despre Direcția de Sănătate Publică, despre Inspectoratul Şcolar Judeţean, Poliţia Română. 

Comunicare care a dat bătăi de cap autorităţilor pe data de 6 ianuarie.

Atunci au fost raportate 7090 de îmbolnăviri de la începutul pandemiei, faţă de ziua precedentă când au fost raportate 7167. Imediat s-a corectat greşeala. 

Silviu Stanciu - purtător de cuvânt DSP Vrancea: Într-adevăr suntem și ne menținem în zona verde şi acest lucru nu este decât consecință faptului că am devenit suficient de responsabili că trebuie să respectăm măsurile de protecție sanitară. 

În primele zile ale anului 2021 în judeţul Vrancea nu s-au făcut teste.

Iar acum media este de 110-120 de testări pe zi. 

Adrian Obreja, reporter Observator: Aici în Vrancea, autoritățile spun că strategia de a ține pandemia sub control dă roade. Iar numărul de testări zilnice, puțin peste 100, este mai mult decât suficient, spun aceleași autoritați. 

Judeţul Timiş, de zile bune în scenariul roşu

Iulia Pop, reporter Observator: La Timişoara, în schimb, se testează masiv. Media, potrivit autorităţilor, este de 2.600 de probe recoltate în fiecare zi.

Oamenii au ajuns la capătul răbdării din cauza modului în care se stabileşte rata de infectare pentru fiecare judeţ şi, implict, restricţiile, fără a se ţine cont de numărul de teste efectuate.

Alin Nica, președintele Consiliului județean Timiș: Este destul de frustrant pentru că se uită şi ei la restul ţării şi văd că în alte judeţe restaurantele sunt deschise, sălile de forţă, la fel.

Virgil Musta, medic: Avem multe cazuri pentru că nu se respectă regulile, iar consecinţa este faptul că la ora actuală Spitalul este plin, nu mai avem locuri, spitalele suport au şi ele probleme şi presiunea asupra sistemului de sănătate a devenit din nou foarte mare.

Judeţul Timiş este de zile bune în scenariul roşu.

I s-a alăturat şi Maramureşul, unde a fost depăşit pragul de 3 infectări la mia de locuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Sanatate » Testările puține garantează scenariul verde. Unele judeţe s-au înroşit, în timp ce altele se meţin veşnic verzi