Antena Meniu Search
x

Video Covid-19 pare că și-a luat liber în Vrancea, la începutul anului: 0 teste efectuate, 0 persoane depistate. Ce spun autoritățile

Coronavirusul pare că şi-a luat liber în Vrancea, după Revelion. După ce a îngenunchiat o lume întreagă, Sars Cov 2 i-a lasat pe vrânceni să-şi revina după petrecerea dintre ani şi nu a mai infectat pe nimeni. Cel puţin aşa pare, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea. În realitate nu a fost facut niciun test, deci oficial nu aveau cum să existe îmbolnăviri. Autorităţile au şi o explicaţie pentru situaţia creată: în ultimele zile nu au existat cereri pentru testări.

de Adrian Obreja

la 06.01.2021, 08:17

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Raportările oficiale arată că în primele două zile ale acestui an, COVID-19 a luat o pauză în judeţul Vrancea. Zero teste efectuate, zero persoane depistate. 

Reporter: De ce în perioada 1 - 2 nu s-au făcut teste la nivelul judeţului Vrancea? 

Silviu Stanciu, purtător de cuvânt DSP Vrancea: Într-adevăr. În aceste 2 zile nu au fost solicitări. În general în weekenduri și sărbători legale numărul de teste este mai mic. Deci nu a fost un caz excepțional. 

Reprezentanții prefecturii susțin și ei teoria Direcței de Sănătate. Fără cerere nu se fac teste. 

Sorina Ştefăniu, purtător de cuvânt Prefectura Vrancea: În perioada 1 şi 2 ianuarie, DSP nu a efectuat testări deoarece nu au existat sesizări din partea populației. 

Totuşi, în aceeaşi perioadă în care nu s-au făcut teste, la Spitalul Judeţean erau internate zeci de persoane infectate cu SARS-Cov2. 

Codruța Neagu, manager Spital județean Vrancea: La nivelul spitalului județean Sf. Pantelimon Focșani au fost internați aproximativ 30-34 de pacienți confirmați COVID în perioada 30-2 ianuarie.

Şi toate aceste cazuri au fost raportate către Direcţia de Sănătate Publică. Aceeaşi instituţie, care a decis să înceapă campania de vaccinare împotriva COVID-19 cu proprii angajaţi. 

Janina Lazăr, dir. adj DSP Vrancea: Le recomand tuturor vrâncenilor să se vaccineze.

Reporter: Ce le transmiteţi celor care nu cred în acest vaccin? 

Janina Lazăr: Le transmit să îşi reorganizeze viziunea. 

Directorul adjunct al DSP Vrancea a fost primul vaccinat. A vrut să dea un exemplu, susţin reprezentanții instituţiei. Însă, la doar o zi distanţă după începerea imunizării, numărul total al angajaţilor DSP care au fost vaccinaţi este o necunoscută. 

Silviu Stanciu: Nu am informații acum exact. Știu că au fost cei care s-au programat în cursul săptămânii anterioare. Nu dețin informaţiile astea, câți din cadrul DSP. Cel puţin cât am fost eu prezent acolo erau colegii din cadrul direcției. 

În total, în judeţul Vrancea, în prima zi a campaniei de vaccinare, au fost injectate cu serul anti-COVID peste 100 de cadre medicale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Evenimente » Covid-19 pare că și-a luat liber în Vrancea, la începutul anului: 0 teste efectuate, 0 persoane depistate. Ce spun autoritățile