Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Tipul de cancer care va exploda în următorii ani. 90% din cazuri apar din cauza expunerii excesive la soare

Deşi suntem la final de vară, temperaturile de peste 30 de grade celsius ne invită în continuare la mare, la plajă şi la şi mai mult bronz. Asta însă este o reală problemă în vara cu cel mai înalt indice UV din ultimii opt ani.   

de Redactia Observator

la 27.08.2024 , 13:28

Razele ultraviolete şi bronzul la solar sunt principalele cauze care pot duce la cancer de piele. Studii recente ne arată însă că tinerii din Generaţia Z consideră bronzul mai important decât sănătatea. Şi mai mult de atât, mulţi cred că arsurile solare se vor transforma într-un bronz frumos.

În realitate însă, medicii avertizează că o singură arsură solară la doi ani poate tripla riscul de a dezvolta cancer de piele. De fapt, aproape nouă din zece cazuri de melanom sunt cauzate întocmai de excesul de soare.

Este motivul pentru care specialiştii trag un nou semnal de alarmă. Rata globală a cancerului de piele va creşte cu până la 50% până în 2040, pe măsură ce temperaturile vor înregistra noi recorduri. 

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Sănătate » Tipul de cancer care va exploda în următorii ani. 90% din cazuri apar din cauza expunerii excesive la soare