Antena Meniu Search
x

În Maramureş, numărul de infectări a explodat, dar localnicii continuă să sfideze legea

Numărul cazurilor de infectare în creştere, recordurile de internări sau situaţia disperată din secţiile de la Terapie Intensivă nu par să îi sperie în continuare pe unii români.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 19.10.2020, 22:43

Vezi și
  • Totuşi, cei care sunt prinşi pe stradă, fără mască, sunt mai mult avertizaţi decât amendaţi.
  • În Maramureş, numărul îmbolnăvirilor a depăşit 3 mii de la debutul pandemiei. 

În Maramureş, acolo unde de o săptămână încoace numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus a explodat, există în continuare localnici care sfidează legea.

Dar ca să protejeze, masca trebuie purtată corect. În Maramureş, aceasta este obligatorie şi în spaţiile deschise de o săptămână. Decizia pare să nu fi ajuns însă până la urechile oamenilor.

În pieţele din Baia Mare, masca stă mai mult în buzunare decât pe faţă. Mulţi îşi aduc aminte de ea doar atunci când văd câte un poliţist în zonă sau... camere de filmat. 

Şi la 10 kilometri de Baia Mare, în localitatea Recea, acolo unde îmbolnăvirile cu coronavirus au depăşit pragul de trei la mia de locuitori, masca trebuie purtată peste tot. Zona a intrat în scenariul roşu. 

Octavian Pavel, primar Recea: Noi am conştientizat, am pus pe facebook-ul primarului, s-a anunţat ieri la biserici, o să mai mergem şi noi pe drum să le atragem atenţia.

Dar comunitatea e împărţită între cei care se tem de virus şi cei care nu cred în el. De frică, mulţi nici nu mai ies din casă. 

Totuşi, cei care sunt prinşi pe stradă, fără mască, sunt mai mult avertizaţi decât amendaţi. În Maramureş, numărul îmbolnăvirilor a depăşit 3 mii de la debutul pandemiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » În Maramureş, numărul de infectări a explodat, dar localnicii continuă să sfideze legea