Antena Meniu Search
x

Un nou caz de variola maimuţei, confirmat în România. Bilanţul creşte la 21 de persoane infectate în ţara noastră

Ministerul Sănătăţii anunţă, vineri, un nou caz de variola maimuţei în România. Potrivit autorităţilor, este vorba despre un bărbat în vârstă de 51 de ani din Giurgiu. Bilanţul cazurilor de variola maimuţei a ajuns astfel la 21, pe teritoriul ţării noastre.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 29.07.2022, 16:03

Al 21-lea caz de variola maimuței în România
Al 21-lea caz de variola maimuței în România - Shutterstock

”Un nou caz de variola maimuţei a fost confirmat în România. Este vorba despre un bărbat de 51 de ani din Giurgiu”, a transmis, vineri, Ministerul Sănătăţii. Sursa citată de news.ro a precizat că starea pacientului este bună şi se află în izolare la domiciliu. Până în prezent, în România au fost diagnosticaţi cu variola maimuţei 21 de pacienţi.

Variola maimuţei, declarată de OMS urgenţă sanitară globală

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat variola maimuţei drept urgenţă sanitară globală, a anunţat sâmbătă, la Geneva, directorul general al OMS, conform Reuters şi AFP. „Am decis să declar Urgenţă sanitară publică de interes internaţional”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă, precizând că riscul în lume este relativ moderat în afară de Europa, unde a crescut. Luni, Comisia Europeană şi-a dat acordul pentru ca vaccinul Imvanex să fie comercializat ca o măsură de protecţie medicală împotriva variolei maimuţei, aşa cum a recomandat săptămâna trecută Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

O „urgență de sănătate publică de interes internațional” este o alertă concepută de OMS pentru a trage un semnal de alarmă că este nevoie de un răspuns internațional coordonat și ar putea debloca finanțare și eforturi globale de colaborare. Este pentru a șaptea oară când se face o astfel de declarație din 2009 încoace, cea mai recentă fiind cea pentru Covid-19, care a primit aceeași etichetă din partea OMS în 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Sanatate » Un nou caz de variola maimuţei, confirmat în România. Bilanţul creşte la 21 de persoane infectate în ţara noastră