Antena Meniu Search
x

Un singur pat ATI liber pentru bolnavii de COVID-19 din România. 1.729 de locuri sunt ocupate, la nivel naţional

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a publicat situaţia paturilor libere de pe secţiile de Terapie Intensivă din ţară. Astfel, la nivel naţional, vineri, 15 octombrie, mai este disponibil un singur loc pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2.

de Redactia Observator

la 15.10.2021, 14:15

Vineri, 15 octombrie, mai este disponibil un singur pat ATI pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2
Vineri, 15 octombrie, mai este disponibil un singur pat ATI pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 - Profimedia (scop ilustrativ)

Grupul de Comunicare Strategică anunţă vineri că la nivel naţional, la acest moment este disponibil un singur pat liber la ATI. ”În data de 15 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1600 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. 1.729 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. La nivel naţional, la acest moment este disponibil un pat liber ATI, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 164 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale. 

”Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, precizează autorităţile.

Bilanţ COVID-19 România, vineri, 15 octombrie

Vineri, 15 octombrie 2021, au fost raportate 15.828 de cazuri noi de coronavirus şi 363 de decese asociate COVID-19. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 18.000. Dintre acestea, 1.729 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 442 sunt minori, 404 fiind internați în secții și 38 la ATI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Un singur pat ATI liber pentru bolnavii de COVID-19 din România. 1.729 de locuri sunt ocupate, la nivel naţional