Antena Meniu Search
x

Medic român: România și Ungaria au mers pe varianta "selecției naturale" în timpul pandemiei. "Măsuri epidemiologice luate în dorul lelii"

Un medic român a făcut o comparație între modul în care au acționat România și Ungaria în timpul pandemiei. Ambele țări au luat măsuri epidemiologice în dorul lelii, iar rezultatul se vede în ratele uriașe de mortalitate și de infectare, a spus medicul Gabriel Tatu-Chițoiu.

de Redactia Observator

la 18.12.2021, 16:11

oameni în Budapesta
Medic român: România și Ungaria au mers pe varianta "selecției naturale" în timpul pandemiei. "Măsuri epidemiologice luate în dorul lelii" - Shutterstock

Specialistul român susține că autoritățile din România și Ungaria au adoptat, în mod greșit, varianta „selecției naturale” în timpul pandemiei. Asta deși Ungaria a fost lăudată inițial pentru măsurile luate. „Mai dorește vreun antivaxer/pro-antivirale în COVID/pro vaccin chinezesc sau vaccin Sputnik să ne dea drept exemplu Ungaria (țară producătoare de antivirale și care a folosit din plin Sputnik)? Și la ei și la noi s-a „mers" practic pe selecție naturală. Măsuri epidemiologice luate în dorul lelii... Efect: rate de infectare și mortalitate uriașe la 1 milion de locuitori comparativ cu țările masiv vaccinate și cu măsuri antiepidemiologice elementare aplicate”, a explicat medicul Tatu-Chițoiu.

Specialistul român mai spune că rata de infectare în Ungaria este mai mare decât în România

„Dacă eram „neliniștiți" că ungurii ne-au bătut la mortalitate în valurile anterioare cu voia autorităților române am mai „recuperat" din distanță în valul 4 în care i-am bătut noi pe unguri la mortalitate cu tot consumul masiv de Arbidol luat la preț de speculă de pe tarabele din piețe. Iar rata de infectare în Ungaria, cu toată producția lor de antivirale, este vădit mai mare decât în România”, a adăugat medicul român, potrivit MEDIAFAX.

Până sâmbătă, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.797.706 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre acestea, peste 58.000 au murit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Medic român: România și Ungaria au mers pe varianta "selecției naturale" în timpul pandemiei. "Măsuri epidemiologice luate în dorul lelii"