Antena Meniu Search
x

Ghebreyesus, directorul OMS: "Chiar dacă vom avea un vaccin, acesta nu va pune capăt pandemiei"

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a precizat că un vaccin împotriva coronavirusului nu va pune capăt pandemiei. Tedros Adhanom Ghebreyesus a estimat că omenirea va scăpa de pandemie în aproximativ 2 ani.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 21.08.2020, 21:02

Pandemia de coronavirus ar fi de neoprit
Șeful OMS nu vede o legătură între producerea unui vaccin și oprirea pandemiei - DPA Images / Sven Hoppe via Hepta
  • Pandemia nu va fi oprită de un vaccin, spune șeful OMS
  • Toate țările trebuie să lucreze împreună

"Mai multe ţări se confruntă acum cu noi focare după o lungă perioadă cu transmisie redusă. Aceste ţări sunt un exemplu de precauţie pentru ţările care acum înregistrează o descreştere a cazurilor. Progresul nu înseamnă victorie. Cei mai mulţi oameni sunt susceptibili cu privire la virus. În acest caz, este vital ca ţările să fie capabile să identifice rapid şi să prevină transmiterea şi posibilitatea de noi restricţii. Un vaccin va fi o unealtă vitală şi sperăm că vom avea unul cât mai curând. Dar nu există garanţie că vom avea, şi chiar dacă vom avea un vaccin, acesta nu va pune capăt pandemiei. Trebuie să învăţăm cu toţii să controlăm acest virus, folosindu-ne de mijloacele pe care le avem acum şi să facem ajustările în viaţa de zi cu zi care să ne menţină sănătoşi", a precizat Ghebreyesus.

El a precizat că izolarea totală nu este o soluție pe termen lung și își dorește ca toate țările să colaboreze pentru repornirea economiilor, reîntoarcerea la școală și menținerea măsurilor sau a restricțiilor.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, transmisă în direct.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Ghebreyesus, directorul OMS: "Chiar dacă vom avea un vaccin, acesta nu va pune capăt pandemiei"