Antena Meniu Search
x

Video Vaccinarea cu doza trei începe de săptămăna viitoare: imunizarea se face exclusiv cu Pfizer şi Moderna, vaccinaţii cu J&J nu au nevoie de rapel

În faţa valului de infectări, autorităţile iau măsuri pe repede-înainte. De marţi, începe imunizarea cu doza a treia de vaccin. Mai repede decât se anunţase iniţial şi la liber pentru toată lumea. Practic, oricine se va putea imuniza dacă are 6 luni de la rapel.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 23.09.2021, 08:45

Vezi și

Cei care vor să se vaccineze, vor putea merge direct la centrele de vaccinare sau se pot programa în platforma naţională. Persoanele din centrele medico-sociale sau cele care sunt imobilizate la domiciuliu pot solicita echipe mobile. Aşadar, de marţi, 21 septembrie, de la ora 08:00 începe vaccinarea cu a treia doză pentru toţi cei care au primit până acum serurile de la Pfizer, Moderna sau AstraZeneca. Se pot vaccina inclusiv cei care au făcut boala între timp, singura condiţie este să fi trecut 6 luni de la administrarea celei de-a doua doze.

Vaccinarea cu doza trei se face exclusiv cu seruri de la Pfizer şi Moderna, inclusiv în cazul celor vaccinaţi până acum cu AstraZeneca. În cazul celor imunizaţi cu serul de la Johnson&Johnson, vaccinarea a început în data de 4 mai, deci nu au trecut 6 luni. Cei din Comitetul Naţional de Vaccinare susţin că persoanele imunizate astfel nu au nevoie de rapel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Dacă v-aţi achiziţiona o maşină nouă, aţi opta pentru un autoturism electric?
Observator » Sanatate » Vaccinarea cu doza trei începe de săptămăna viitoare: imunizarea se face exclusiv cu Pfizer şi Moderna, vaccinaţii cu J&J nu au nevoie de rapel