Antena Meniu Search
x

Vaccinul AstraZeneca și-a schimbat numele. Modificarea a fost validată Agenția Europeană a Medicamentului

Vaccinul AstraZeneca și-a schimbat numele în Vaxzevria. Această modificare a numelui a fost validată pe 25 martie de Agenția Europeană a Medicamentului. Este schimbat numele și ambalajul, NU și formula vaccinului.

de Redactia Observator

la 30.03.2021, 14:54

Vaccinul AstraZeneca și-a schimbat numele
- Profimedia

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat pe 25 martie schimbarea numelui vaccinului produs de compania anglo-suedeză AstraZeneca, care se va numi de acum Vaxzevria. Vaccinul rămâne neschimbat, dar acest nou nume va fi însoțit de un nou ambalaj.

Suspendat în mai multe țări din precauție că ar provoca cheaguri de sânge, vaccinul AstraZeneca s-a dovedit a fi 79% eficient în prevenirea cazurilor simptomatice de Covid-19 la populație generală și 100% pentru a preveni formele severe ale bolii și spitalizarea, potrivit studiilor clinice de fază III efectuate în Statele Unite. 

Este 80% eficient la persoanele în vârstă și nu crește riscul formării cheagurilor de sânge, potrivit producătorului AstraZeneca. Însă mai multe țări au renunțat la prescrierea acestuia pentru persoanele în vârstă din cauza lipsei de date suficiente pe acest segment de vârstă, potrivit Le Point.

Încrederea publicului în acest vaccin a scăzut în ultimele două săptămâni din cauza îngrijorărilor cu privire la eventuale efecte secundare și în urma deciziilor de suspendare a vaccinării cu acest ser, luate de mai multe state. Potrivit unui sondaj de opinie realizat în perioada 12-18 martie, acest vaccin este perceput ca fiind mai periculos decât sigur în Germania, Franța, Spania și Italia, subliniază institutul YouGov. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat că vaccinul AstraZeneca este „sigur și eficient”, iar utilizarea sa a fost reluată în mai multe țări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Vaccinul AstraZeneca și-a schimbat numele. Modificarea a fost validată Agenția Europeană a Medicamentului