Meniu
Search
x

Vaccinul Novavax anti-COVID, autorizat în Elveția pentru adolescenții de 12-17 ani. Pentru adulți, poate fi folosit ca doza booster

Elveția a autorizat vaccinul Novavax anti-COVID pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani și ca doză booster pentru adulți.

De Redactia Observator la 03.09.2022, 15:13

„Suntem încântați să oferim primul vaccin COVID-19 pe bază de proteină pentru a fi utilizat atât la adolescenți, cât și ca booster la adulți în Elveția", a declarat Stanley C. Erck, președinte și director general al Novavax.

Pentru adulți poate fi folosit ca doză booster

"Pe măsură ce continuăm să explorăm cele mai bune practici pentru gestionarea COVID-19 pe termen lung, avem în curs de desfășurare studii care explorează în continuare eficacitatea și siguranța Nuvaxovid (vaccinul produs de Novavax - n.r.) ca rapel, iar datele preclinice sugerează că vaccinul nostru induce un răspuns imunitar împotriva variantelor Omicron, inclusiv BA.4/5", a adăugat acesta, confrom adnkronos.com, citat de Mediafax.

Autorizarea pentru adolescenți se bazează pe datele unui studiu de faza 3 făcut în 73 de locații din SUA, în cadrul căruia serul a demonstrat o eficacitate clinică de 80% într-un moment în care varianta Delta era tulpina predominantă a SARS-CoV-2.

Datele preliminare au arătat că vaccinul a fost în general bine tolerat, reacțiile adverse grave și severe fiind reduse. Mai multe reacții au avut adulții, după prima și a doua doză. Cele mai frecvente reacții adverse observate au fost sensibilitate sau durere la locul injecției, cefalee, mialgie, oboseală și stare de rău.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Vaccinul Novavax anti-COVID, autorizat în Elveția pentru adolescenții de 12-17 ani. Pentru adulți, poate fi folosit ca doza booster