Antena Meniu Search
x

Video Valabilitatea certificatelor pentru testele antigen a crescut de la 24 de ore la 48 de ore

Veşti bune pentru românii nevaccinaţi. Valabilitatea certificatelor pentru testele antigen a crescut de la 24 de ore la 48 de ore.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 01.09.2021, 20:02

Vezi și

Măsura a intrat în vigoare în această dimineaţă. Cei care optau pentru testul antigen trebuiau să se asigure că rezultatul nu e mai vechi de 24 de ore. Acum, pot fi mai liniştiţi, vor avea la dispoziţie 48 de ore.

Unde se permite accesul cu test antigen

Testul antigen poate fi folosit, de exemplu, la intrarea pe stadioane la meciuri. Sau la spectacole ori concerte organizate în aer liber. Şi accesul la evenimente private, cum ar fi nunţile, botezurile ori mesele festive se poate face în baza unui test antigen.

Certificatul se foloseşte şi atunci când plecăm din ţară dacă suntem nevaccinaţi. De exemplu, Austria cerea teste antigen cu valabilitate de cel mult 48 de ore dar până acum, cele emise de autorităţile noastre erau valabile 24 de ore. Sunt 5,1 milioane de români vaccinaţi. Adică 31% din populaţia eligibilă. Vestea este aşadar binevenită pentru milioane de oameni care nu s-au vaccinat până acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Valabilitatea certificatelor pentru testele antigen a crescut de la 24 de ore la 48 de ore