Antena Meniu Search
x

Valeriu Gheorghiţă: Aproximativ 20.000 de persoane au primit marți prima doză de vaccin anti-Covid

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, miercuri, că s-a constatat o tendință de creștere a interesului populației pentru vaccinare, în ultimele două săptămâni, doar în ziua de marți aproximativ 20.000 de persoane primind prima doză de vaccin anti-Covid.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.09.2021, 11:06

Valeriu Gheorghiţă: Aproximativ 20.000 de persoane au primit marți prima doză de vaccin anti-Covid
Valeriu Gheorghiţă: Aproximativ 20.000 de persoane au primit marți prima doză de vaccin anti-Covid - Mediafax Foto / Mediafax Foto via Hepta

Valeriu Gheorghiţă a afirmat că, la nivel național, sunt peste 215.000 de tineri cu vârste între 12 - 19 ani care s-au vaccinat anti-Covid. Acesta a subliniat că românii trebuie să conștientizeze realitatea cu care ne confruntăm, ”cu spitale asaltate de bolnavi” și oameni care în fiecare zi își pierd viața din cauza Covid.

”Este momentul să conștientizăm realitatea cu care ne confruntăm. Vaccinarea reduce substanțial riscul de deces, de a face o formă gravă de boală, reduce riscul de transmitere. În niciun caz nu trebuie să ne obișnuim în aceste condiții de pandemie, zilnic cu spitale asaltate de bolnavi, de secții ATI pline și de oameni care zilnic își pierd viața din cauza acestei maladii. Trebuie să facem cu toții un efort pentru a reuși să controlăm această pandemie. Singura soluție e vaccinarea. Avem la dispoziție în România 4 tipuri de vaccinuri autorizate. Sunt sigure, eficiente, ușor de tolerat. Procesul de vaccinare e simplu, accesibilitatea e crescută”, a spus Valeriu Gheorghiță.

”E important ca cei vulnerabili, cei vârstinici și cu boli cronice trebuie să se vaccineze pentru că în felul acesta se vor proteja de formele grave de boală. De asemenea, tinerii și elevii trebuie să meargă să se vaccineze. (...) Am constatat în ultimele două săptămâni o tendință de creștere a adresabilității persoanelor la centrele de vaccinare. Aproape 20.000 de persoane au fost vaccinate ieri cu prima doză de vaccin”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Valeriu Gheorghiţă: Aproximativ 20.000 de persoane au primit marți prima doză de vaccin anti-Covid