Vinul scade riscul bolilor cardiovasculare, dar importantă e cantitatea și vârsta
Cu toții am auzit că un pahar de vin, la masă, e sănătos. Dar cu ce anume ne ajută și când se termină efectul său protector, de la ce cantitate? Oamenii de știință de la Universitatea din Barcelona vin acum și cu răspunsurile. Tot ce depășește 35 de pahare de vin pe lună e prea mult.
Concret, după ce au analizat dieta a peste 1.200 de persoane, folosindu-se și de biomarkerii din probele lor de urină, ca să măsoare mai precis cantitatea de alcool consumată, cercetătorii au dat și verdictul. O dietă mediteraneană, udată cu vin la masă, aduce doar beneficii pentru inimă.
Cei care au băut între 3 și 12 pahare de vin pe lună au avut un risc cardiovascular cu 38% mai mic față de cei care nu gustau deloc vin.
Citeşte informaţiile integral in articolul publicat de spotmedia.ro
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰