Antena Meniu Search
x

Virusul SARS-COV-2 rămâne în aer ore întregi, mai ales în spații închise

Particulele de coronvirus pot rămâne în aer ore întregi mai ales în spații închise și puțin ventilate. Este concluzia experţilor de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor care au descoperit că şi cei mai mici aerosoli contaminaţi pot infecta o persoană aflată la doi metri distanţă.

de Greta Gavrilă

la 06.10.2020, 14:47

Vezi și
  • Virusul poate fi transmis chiar dacă persoana infectată a părăsit deja încăperea.
  • O persoană aflată chiar şi la doi metri distanţă poate fi infectată.

Miile de aerosoli expectoraţi de un om infectat, fie prin vorbit, cântat sau tuse pot pluti în aer câteva ore, la fel ca fumul.

Mai ales dacă încăperea respectivă nu este aerisită permanent iar aceste particule contaminate se acumulează. Astfel, o persoană aflată chiar şi la doi metri distanţă poate fi infectată.

Aşa cum vă spuneam, în mai multe cazuri, transmiterea a avut loc la scurt timp după ce persoana contagioasă a părăsit camera în care se afla.

Totodată, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor aminteşte însă că cel mai des virusul se răspândeşte dacă un om infectat a tuşit, strănutat sau vorbit aproape de o altă persoană. Ei ne amintesc că pe lângă purtarea măştii şi distanţarea socială, în spaţii închise este la fel de importantă şi aerisirea încăperilor în care ne aflăm.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Virusul SARS-COV-2 rămâne în aer ore întregi, mai ales în spații închise