Antena Meniu Search
x

Video 1 Mai la Vama Veche, cu restricţii: "O să aplicăm legea la fel de ferm cum am aplicat-o şi până acum"

Marea ne cheamă la ea, cu atât mai mult că celebrul 1 Mai s-a nimerit în acelaşi weekend cu minivacaţa de Paşte. Cel puţin 35.000 de turişti vor ajunge de sărbători pe litoral, iar mulţi au furat deja startul.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 29.04.2021, 19:49

Vezi și

Primii turişti care au ajuns pe litoral au sărbătorit reîntânirea cu marea, cum altfel decât cu o baie. Chiar dacă nu am scăpat de pandemie, Vama Veche pare să fie polul distracţiei de 1 mai.  

"Chiar mi-a fost dor. Nu se compară cu atmosfera de acum doi ani, dinainte de pandemie, dar sperăm să revenim la normalitate cât mai curând".

- Ce înseamnă Vama pentru tine? Pentru voi?

- Libertate şi pace.

Pe acelaşi subiect

"Am aşteptat foarte mult timp ca să ajungem aici. Ne-am plănuit oricum de mult să venim.

Urmează sa mai vină şi restul prietenilor noştri".

După ce anul trecut au sărbătorit singuri, acum proprietarii s-au pregătit cum se cuvine pentru oaspeţi. 

Mugur Cristea - proprietar pensiune: "Având experienţa pandemiei şi a regulilor de anul trecut, găsesc o atmosferă de vacanţă. Vor găsi tot ce înseamnă distracţie, tot ce însemnă vara pe care toţi o asteptăm". 

Florentina Dospinescu - administrator hotel: "Ţinând cont că anul trecut a fost ratat 1 Mai, anul acesta normal ca ni-l dorim atât noi cât şi turiştii.

- Ce grad de ocupare are complexul?

- După cum ştiţi e impus un grad de 70%, pe care încă nu l-am atins".

Gata de petreceri

Petrecerile au reguli şi în acest an. Beach-barurile şi terasele se închid la ora 22, iar masca rămâne obligatorie chiar şi pe plajă.

Petrecerile de noapte se mută în timpul zilei aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut, iar muzica va fi în surdină. 

În noaptea de Înviere, turiştii vor putea sta afară şi după ora 22, dar doar dacă vor merge la biserică. 

Leontin Rdulescu - IJJ Constanţa: "O să trebuiască să aplicam legea la fel de ferm cum am aplicat-o şi până acum. Acolo unde se impune, avertisment, dacă nu sancţiuni contravenţionale cu amendă".

Constantin Glugă - IPJ Constanţa: "Sunt convins că putem să stabilim la faţa locului dacă se deplasează dinspre sau către biserică la acel moment şi în acel loc".

Cei care ajung în acest weekend la mare se pot chiar vaccina la centrul din Pavilionul Expoziţional Constanţa. Nu au nevoie de programare, doar de buletin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » 1 Mai la Vama Veche, cu restricţii: "O să aplicăm legea la fel de ferm cum am aplicat-o şi până acum"