Antena Meniu Search
x

Video 100 dintre cele 130 de toalete publice din Bucureşti, închise pe termen nelimitat. Primăria promite alte toalete

După munţi de gunoaie şi iarbă plină de căpuşe prin parcuri, în Bucureşti a apărut o nouă problemă. Se închid toaletele publice. Aşa că, la nevoie, ori ne întoarcem acasă, ori mergem la restaurant. Primăria n-a mai plătit pentru administrarea toaletelor ecologice, dar promite că rezolvă situaţia. Când anume, încă nu ştim.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 31.05.2021, 19:46

Vezi și
  • Primăria Bucureşti are datorii de milioane de lei către firma care administra toaletele publice din Capitală.

Plimbările prin oraş au devenit mult mai scurte în ultima vreme. Motivul: cine are nevoie la toaletă nu mai are unde să meargă. Cele mai multe dintre cele publice au fost închise şi sigilate. 

"Închis temporar", asta va scrie pe 100 din cele 130 de toalete publice din Bucureşti. Restul de 30 ar putea funcţiona în continuare însă cel mai probabil vor fi administrate de primăriile de sector. 

În centrul oraşului, oamenii fie intră în localuri, fie se întorc acasă. 

Suntem pe Bulevardul Unirii, aici unde o altă toaletă a fost sigilată. Este oprită temporar, din lipsa curentului, iar asta se întâmplă pentru că Primăria nu a mai plătit de peste jumătate de an contractul de închiriere. 

Marius Pavel, consilier CGMB: Datoriile sunt de câteva milioane de lei, 2-3 milioane de lei. Prestaţia lunară pentru fiecare este minimă: 100 de lei, 200 de lei pe lună, ceva de genul. 

Primăria Bucureşti promite noi toalete ecologice în Capitală

Inclusiv angajaţii Primăriei arată cu degetul. 

Muncitor Primărie: Într-o capitală europeană trebuie să fie toalete publice. Că le fac contra cost, că nu le fac contra cost, lumea trebuie să-şi facă necesităţile. Primăria Bucureşti nu are bani de şapte luni să plătească contractul cu cei care furnizează toaletele. Nu vorbim cu Primăria că noi suntem cu Primăria.

Fără să spună dacă va plăti datoriile către firma cu care are acum contract, municipalitatea promite unul nou, pe bani mai puţini. Ar urma să fie valabil până în octombrie anul acesta, pentru alte 130 de toalete ecologice. 

"Conform contractului care urmează a fi încheiat, cu valabilitate până în data de 10.10.2021, vor fi asigurate în oraș un număr de 64 de toalete ecologice mobile, 46 de toalete ecologice mobile pentru persoane cu dizabilităţi fizice și 18 toalete automate racordabile", este mesajul transmis de reprezentanţii Primăriei Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » 100 dintre cele 130 de toalete publice din Bucureşti, închise pe termen nelimitat. Primăria promite alte toalete