Antena Meniu Search
x

Video 12.000 de români îşi sărbătoresc ziua doar o dată la 4 ani. Cum a apărut anul bisect

2024 este un an cu totul special. Este bisect, adică are o zi în plus, 29 februarie, spre bucuria celor născuţi atunci. Evenimentul se petrece o dată la patru ani. 

de Redactia Observator

la 05.01.2024, 19:58

Vezi și

Născută pe 29 februarie, Nicoleta Goşa şi-a aniversat ziua doar de 11 ori. Ca să recupereze, în fiecare an îşi face un cadou inedit. 

Nicoleta Goşa: De fiecare dată, în fiecare an plec cât mai departe. Anul acesta o să plec în Thailanda. Sărbătoresc întotdeauna pe 1 martie când ziua mea este oficial pe 29 februarie. În fiecare an trebuie să fac ceva memorabil pentru mine, ceva memorabil înseamnă să plec să descopăr locuri noi. 

Peste 12.000 de români sunt născuţi pe 29 februarie

Prietenii îi sărbătoresc o dată la patru ani, dar ei s-au obişunuit să facă haz de necaz. 

Pe acelaşi subiect

Mircea Jichici, artist vizual: Anul ăsta împlinesc 15 ani...nu se vede pe mine. Suntem oameni cu foarte multe calități. Imaginație zburdalnică, răbdare. Mă bucur de viaţă, mă bucur de tot ce mi s-a întâmplat până acum.

Anul bisect apare fiindcă pământul are nevoie de peste 365 de zile pentru o rotaţie completă în jurul Soarelui. Adăugarea unei zile în plus la cele 365 normale ajută la sincronizarea cu anul astronomic. 

Ciprian Necula - sociolog: Au fost diferite metode de a compensa aceasta inexactitate matematică, cea la care am ajuns astrazi este cea pusa in secolul al XVI-lea.

Superstiţiile româneşti spun că în anii bisecţi nu ar trebui să luăm decizii mari pentru viaţa noastră, pentru sunt imprevizibili. 

Din peste opt miliarde de pământeni, doar patru milioane sunt născuţi pe 29 februarie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » 12.000 de români îşi sărbătoresc ziua doar o dată la 4 ani. Cum a apărut anul bisect