Video

17 localități din Ilfov, în scenariul roșu. Corbeanca, Voluntari și Otopeni se numără printre ele

De Alexandra Marin.
Publicat: 27.02.2021, 21:57.
Actualizat: 27.02.2021, 21:57

Capitala este din nou înconjurată de localităţi în scenariul roșu. În multe oraşe şi comune, numărul cazurilor noi a crescut şi a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori. Scenariul roşu a intrat în vigoare încă de aseară de la miezul nopţii.

Asta înseamnă că resturantele şi cafenelele se închid la interior. Se închid iar şi sălile de jocuri de noroc, cinematografele şi instituţiile de cultură. Mai important, şcolile trec şi ele înscenariul roşu, deci se mută în online. Elevii care învaţă în Bucureşti vor putea merge totuşi la şcoală cu o declaraţie semnată de părinţi.

Atenţie, scenariul roşu nu înseamnă carantină. Cel puţin încă. Am stat de vorbă cu directorul DSP Ilfov, care ne-a spus că infectările cresc de la o zi la alta, iar carantinarea s-ar putea să nu fie departe.

Printre cele 17 localităţi vizate se numără Voluntari, Otopeni, Berceni, sau Măgurele. Cele mai multe cazuri la mia de locuitori sunt în Corbeanca, acolo unde incidenţa a trecut cu mult de 4.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.