Antena Meniu Search
x

18 oameni au murit în Statele Unite, din cauza gerului care s-a abătut asupra coastei de est

Este stare de urgenţă în mai multe state americane. Ciclonul-bombă, aşa cum a fost numit, a lovit deja nordul şi estul Statelor Unite. Sunt deja 18 oameni ucişi

Vezi și

Este stare de urgenţă în mai multe state americane. Ciclonul-bombă, aşa cum a fost numit, a lovit deja nordul şi estul Statelor Unite. Sunt deja 18 oameni ucişi de ger, iar ninsorile şi viscolul vor înrăutăţi situaţia. Se anunţă temperaturi extreme. Americanii nu au mai trăit de zeci de ani o asemenea iarnă.

Furtuna cu care se confruntă o bună parte din teritoriul american are forţa unui uragan. Următoare ore sunt critice. Se aşteaptă temperaturi şi de minus 40 de grade Celsius. 

În câteva state a fost declarată stare de urgenţă. Ninsorile abundente sunt însoţite de viscol. Este nevoie de mult curaj ca să ieşi din casă. Gerul pătrunzător acaparează oraş după oraş. 

Mii de şcoli sunt închise şi zeci de mii de oameni au rămas în beznă.  Din cauza aerului polar, peste cinci mii de curse aeriene au fost anulate. Încă de aseară, Aeroportul John F. Kennedy din New York a fost închis. Acoperit complet de zăpadă, acesta este unul dintre cele mai tranzitate aeroporturi din lume. Va dura câteva zile până când situaţia va reveni la normal. Obosiţi, călătorii s-au resemnat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » 18 oameni au murit în Statele Unite, din cauza gerului care s-a abătut asupra coastei de est