Antena Meniu Search
x

Înregistrarea primului apel la 112, din noaptea tragediei Colectiv: "Veniţi! Arde! Arde înăuntru, oameni au luat foc!"

3 minute şi 8 secunde! Incendiu, Colectiv, ard oameni! Cuvintele au fost rostite cu disperare, cu durere, cu strigătul morţii. Observator vă prezintă înregistrarea primului apel la 112.

Vezi și

 3 minute şi 8 secunde! Incendiu, Colectiv, ard oameni! Cuvintele au fost rostite cu disperare, cu durere, cu strigătul morţii. Observator vă prezintă înregistrarea primului apel la 112. Reporterii noştri au obţinut-o în exclusivitate. Sunt 188 de secunde.

Tensiunea, frica şi nevoia de ajutor s-au extins cu puterea flăcărilor din Colectiv. Înregistrarea-document redă momentele în care salvatorii află că ard oameni în club şi cele în care un supravieţuitor le cere ajutorul! Atenţie, înregistrarea are un puternic impact emoţional.

Ora 22 şi 32 de minute. Primul apel la 112. Panica şi disperarea se simt în glasul bărbatului. Vocea lui se întrepătrunde din ce în ce mai tare cu ţipetele din fundal. Cu o calmitate ieşită din comun, dispecerul îi cere detalii. Din nou şi din nou.

Bărbatul de la telefon spune că sunt 500 de persoane prinse înăuntru şi repetă în mod obsesiv cuvintele: arde, explodează şi scoateţi-i afară.

40 de secunde a durat convorbirea cu operatorul 112. Apoi pe fir au intrat pompierii. Ei decid aproape instantaneu să trimită primele echipaje.

Apelul continuă încă 2 minute şi 35 de secunde. Minute care fac diferenţa dintre viaţă şi moarte. Deja vorbim de zeci de victime fără salvare.

Primele echipaje de salvare au ajuns la 11 minute de la primul apel. Victimele din Colectiv au fost scoase pe braţe şi întinse direct pe asfalt. La primul bilanţ erau 27 de morţi.

Victor Dobre, tânărul a cărei voce se aude pe înregistrare, lucra la barul din clubul Colectiv. A ajutat zeci de tineri să iasă de acolo. Întreaga înregistrare a apelulul său o vedeţi în această seară, la Observator 19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Înregistrarea primului apel la 112, din noaptea tragediei Colectiv: "Veniţi! Arde! Arde înăuntru, oameni au luat foc!"