Antena Meniu Search
x

26 de morţi în accidente de circulaţie produse în judeţul Braşov, în acest an

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov au dat publicităţii, miercuri, un bilanţ al accidentelor de circulaţie produse în judeţ, iar cifrele rămân, în continuare, îngrijorătoare.

de Redactia Observator

la 28.07.2021, 21:43

Poliţiştii caută soluţii pentru a diminua numărul de accidente cu pierderi de vieţi omeneşti
Poliţiştii caută soluţii pentru a diminua numărul de accidente cu pierderi de vieţi omeneşti - Hepta
  • 77 de accidente grave de circulaţie s-au produs în judeţul Braşov, în acest an.

Astfel, conform reprezentanţilor IPJ Braşov, nu mai puţin de 26 de persoane au murit în accidente de circulaţie produse în acest an în judeţul Braşov. Sursa amintită, citată de news.ro, precizează că sunt de aproape două ori mai multe decese decât numărul de victime înregistrat în primele şapte luni din 2019, când 15 persoane şi-au pierdut viaţa în accidente de circulaţie produse în judeţul Braşov.

Pe de altă parte, trebuie precizat că a scăzut numărul efectiv de accidente, de la 140, în 2019, şi 123, în 2020, la 77 de accidente de circulaţie produse în acest an. De asemenea, a scăzut şi numărul de persoane rănite grave în accidentele produse în judeţul Braşov. Au fost 155 de persoane rănite grav în accidentele din 2019, 115 persoane rănite grav în accidentele din 2020 şi 66 de persoane rănite grav în accidentele din acest an.

Reprezentanţii IPJ Braşov au prezentat o serie de cauze ce stau la producerea accidentelor de circulaţie: "Printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere se numără viteza neadaptată la condiţiile de drum, viteza neregulamentară, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, depăşire neregulamentară, neacordare prioritate pietoni, neacordare prioritate vehicule, abateri săvârşite de către biciclişti, abateri săvârşite de către pietoni, respectiv traversare neregulamentară, deplasare pe partea carosabilă şi nerespectarea prevederilor legale de către conducătorii de atelaje hipo".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » 26 de morţi în accidente de circulaţie produse în judeţul Braşov, în acest an