Antena Meniu Search
x

38 de migranţi din Irak şi Pakistan au fost prinşi la graniţa cu Serbia, încercând să intre în România

Un număr de 38 de migranţi din Irak şi Pakistan, între care şi patru copii, au fost prinşi, în ultimele 24 de ore, de poliţiştii de frontieră din Timiş şi Caraş-Severin, în timp ce încercau să intre ilegal în România din Serbia.

Un număr de 38 de migranţi din Irak şi Pakistan, între care şi patru copii, au fost prinşi, în ultimele 24 de ore, de poliţiştii de frontieră din Timiş şi Caraş-Severin, în timp ce încercau să intre ilegal în România din Serbia.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, în cooperare cu jandarmi, au prins, în localităţile Comorâşte, Agadici, Vărădia, Doclin, Vrani şi  Forotic, mai multe grupuri de persoane, care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

”Având în vedere că persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că este vorba despre 35 de cetăţeni pakistanezi şi irakieni, 31 de adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 75 de ani, şi patru minori, cu vârste între 2 şi 17 ani”, se arată în comunicat.

Migranţii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei. 

Pe acelaşi subiect

Şi poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au prins, în apropierea localităţii Butin, trei cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă, ei fiind transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că bărbaţii sunt din Pakistan şi au vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani. Ei au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.          

Poliţiştii fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » 38 de migranţi din Irak şi Pakistan au fost prinşi la graniţa cu Serbia, încercând să intre în România