Antena Meniu Search
x

Avertisment ÎNFRICOŞĂTOR din partea Chinei, în ceea ce priveşte situaţia din Coreea de Nord: "Dacă va avea loc un război..."

Un conflict poate izbucni în orice moment în Coreea de Nord, a avertizat vineri ministrul chinez de Externe, Wang Yi, pe fondul tensiunilor dintre administraţia lui Donald Trump şi regimul de la Phenian, relatează AFP.

Un conflict poate izbucni în orice moment în Coreea de Nord, a avertizat vineri ministrul chinez de Externe, Wang Yi, pe fondul tensiunilor dintre administraţia lui Donald Trump şi regimul de la Phenian, relatează AFP.

“Dialogul este singura soluţie”, a declarat Wang într-o conferinţă de presă organizată la Beijing, împreună cu omologul său francez Jean-Marc Ayrault.

În dosarul nuclear nord-corean, “învingătorul nu va fi cel care are cele mai dure declaraţii sau care îşi arată cel mai mult muşchii”, a avertizat şeful diplomaţiei chineze. “Dacă va avea loc un război, rezultatul va fi o situaţie din care nimeni nu va ieşi învingător”, a avertizat Wang.

“Avem sentimentul că un conflict poate izbucni în orice moment. Cred că toate părţile implicate, trebuie să fie foarte vigilente faţă de această situaţie”, a pledat el.

Pe acelaşi subiect

China, considerată singura aliată a Coreei de Nord, se opune programului nuclear militar al regimului lui Kim Jong-un, dar îndeamnă adesea Statele Unite să dea dovadă de reţinere.

Presa nord-coreană a ameninţat marţi că Phenianul va lansa un atac nuclear asupra Statelor Unite, la orice semn de agresiune americană. Avertismentul vine după ce Comanda Pacificului a mutat mai multe nave de război în apropierea peninsulei Corea.

Între timp, preşedintele american Donald Trump a avertizat pe Twitter: „Coreea de Nord caută probleme”. De asemenea, el a afirmat că un acord comercial între China şi Statele Unite ar fi „mult mai bun pentru ei, dacă ar rezolva problema nord-coreeană”.

“Dacă China se decide să ajute, ar fi grozav”, a scris liderul de la Casa Albă. „Dacă nu, vom rezolva problema fără ea”, a adăugat el.

Coreea de Nord, care este vizată de sancţiuni ONU, a efectuat cinci teste nucleare, dintre care două în 2016.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Avertisment ÎNFRICOŞĂTOR din partea Chinei, în ceea ce priveşte situaţia din Coreea de Nord: "Dacă va avea loc un război..."